USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Göz Bebeğimiz 100 yaşında!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun

Göz Bebeğimiz 100 yaşında!
29-10-2023 13:55
29-10-2023 14:02
SİİRT
Google News

Siirt'te, 29 Ekim cumhuriyet Bayramının 100'üncü yıl dönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu ve il protokolü katıldı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya yaptığı konuşmada “Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür.” Dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı törende, halk oyunları ekibi ve bazı sporcular gösteriler sundu.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. “Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüze yepyeni ufuklar açan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bu anlamlı günümüzde, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

Saygıdeğer Siirtliler;

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür.

Tarihimiz, engin devlet tecrübesi, hürriyet ve istiklaline olan tartışmasız hassasiyeti ve insanı merkeze alan medeniyet ufku ile bizlere büyük bir miras bırakmıştır.

Her daim bağımsızlığına düşkün olan milletimiz, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde uluslararası sömürge güçlerine karşı verdiği destansı kurtuluş mücadelesi ile tarihine altın bir sayfa daha eklemiş, Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda bağımsızlık mücadelesi veren halklara da umut ve ilham kaynağı olmuştur.

Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür. Her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir.

Cumhuriyet, Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Bu sebeple, Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında, Cumhuriyetin tüm değerleriyle gelecek kuşaklara aktarılması ve sonsuza kadar yaşatılması ortak sorumluluğumuzdur. Aziz Milletimiz bu bilinç doğrultusunda, kendisini çağdaş dünyayla buluşturan Cumhuriyeti korumaya ve yaşatmaya kararlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ile barış ve kardeşlik iklimi içinde yarınlara umutla yürüyecektir.

Aziz Siirtliler;

Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, kültür ve sanattan ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir.

Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak; Anayasamızda ifadesi bulunan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır.

Bin yıldır bu topraklarda birlikte huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz. Dolayısıyla bizi bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz.

Bugüne de dış mihrakların ve onların taşeronluğunu yapan hain terör örgütlerinin üzerimizdeki planları her daim bozulmaya mahkûmdur. Çünkü bu aziz milletin yüreği, İstiklal şairimiz AKİF’in, “Girmeden Tefrika Bir Millete Düşman Giremez, Toplu Vurdukça Sineler, Onu Top Sindiremez” dediği gibi, her daim birlik ve beraberlikten yana olmuştur.

En büyük güvencemiz; birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini bir yaşam biçimi olarak benimseyen ve aydınlık geleceğimize inanan aziz Milletimizdir.

Aziz Siirtliler,

Muhteşem bir İstiklal Harbi zaferinin üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin yıldızı olarak parlamaya devam edecektir.

İnşallah Cumhuriyetimizin Kuruluşunun daha nice yüz yıllarını, yeni ve büyük kazanımlarla, daha büyük bir coşku içinde ve dünyada vatandaşlığı değerli lider bir ülke olarak, heyecanla hep birlikte idrak edeceğiz.

Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda 100 yıl önceki ruh, azim ve anlayışıyla, ülkemizi yarınlara hep birlikte daha güçlü taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Siirtli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Cumhuriyet Bayramınız Kutlu olsun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ