USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

GÜL: YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

Gazetemizin "Kahvaltı Sohbeti" programına konuk olan AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül ile kara ve demir yolu ulaşımını, istihdam sorununu ve göçü konuştuk. Yeni dönemde sanayi yatırımları, kentsel dönüşüm ve entegre tarıma bağlı sanayi projelerine ağırlık vereceğini belirten Gül, "Yatırım için her türlü adımı atacağım." dedi.

GÜL: YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ
30-05-2023 15:13
30-05-2023 15:39
SİİRT
Google News

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendiren Gül, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Siirt'te oy artışı yaşandığını, bu dönem özelde Siirt genelde Türkiye'de çok önemli yatırım ve dev hamlelerin yılı olacağına aktardı.

Gül, 400 yataklı mevcut hastanenin temelinin atıldığını, hem hastane hem de devam eden ulaşım yatırımlarının takipçisi olacaklarını belirtti.

Çinko İzabe tesisinin açılışından sonra basit gerekçelerle kapatıldığı iddiaları ve dolaylı olarak 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı vaatlerinin şu ana kadar neden gerçekleşmediği sorularına Gül, Çinko İzabe yatırımını yakından takip ettiğini belirterek, "İlk kurulduğunda bizi heyecanlandırdı. Geçmişe gidersek ilk milletvekili seçildiğim dönemde Şirvan Maden köyünde sadece etüt yapılmıştı. O zaman sayın Başbakana (bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan) bizzat kendim gittim ve Şirvan Maden'in faaliyete girmesini talep ettim. Şu an aktif çalışıyor. Yer altı kaynaklarıyla bölgemiz zengin. Çinko izabe tesisi Siirt'e bir ilktir. Bu tür büyük fabrikaları hemen rantabıl faaliyete sokamıyorsun. Bir takım enerji sıkıntıları çıkabiliyor. Tam kapasiteye girmemiş. Tek sıkıntı enerji maliyetidir, o da Batman'da güneş enerji santrali kurularak gideriliyor. Firma, kamuoyunu bu tür iddialara yönelik bilgilendirmede biraz yetersiz kaldı." dedi.

Yeni dönemde ne tür hizmetlere ağırlık verileceği yönündeki soruya Gül, yıllarca görev yaptığı bürokrasiyi çok iyi bildiğini, yeni dönemde yatırım için ne gerekiyorsa yapacaklarını, Siirt'e yatırım yapmak isteyen her iş insanının önündeki tüm engelleri kaldıracaklarını aktardı.

63 YATIRIMCI SIRADA BEKLİYOR

Gül özetle şunları aktardı; "Bir iş adamı gelip ben buraya yatırım yapmak istiyorum derse, her türlü engeli kaldırmak boynumuzun borcudur. Şu an farklı sektörlerde yatırım yapmak üzere 63 iş insanı bizden yer talebinde bulundu. Bu ihtiyacı gidermek için OSB'nin parsel sayısının artırılması için çabalıyoruz. Bu konuda girişimlerimiz sürüyor."

Hükümetin Siirt'teki yansıması olan kurumların çalışma performansından yeterince memnun olmadıklarını, vizyon sahibi olanlarla yol alacaklarını dile getiren Gül, "Hiçbir bürokratın işine karışmayız. Herkes kendi görevini yapmalıdır. Ama herkes, bu halk için biz ne yapabiliriz-in derdinde olmalıdır. Üretimin artırılması gerekir. Kurumlar eğer vatandaşlara sıkıntı çıkarırsa buna izin vermeyeceğiz. Vizyon sahibi kurum müdürleri bizim de işimizi kolaylaştıracak. Hep birlikte Siirt'in gelişimi ve kalkınmasını sağlayacağız." dedi.

"GÜNEŞ ENERJİSİ" PROJESİ

Enerjide dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin artık kendi kendine yeten bir noktaya ulaştığını, Siirt'te son dönemde yapılan HES'lerle üretimin artırıldığı, güneşin bol olduğu bölgede güneş enerjisine yönelik projelere odaklanacaklarını dile geiren Gül, Siirt Belediyesinin cadde aydınlatmasının giderlerini karşılamak için güneş enerji santrali kuracağı aktararak, bu ve benzer projeleri desteklediklerini aktardı.

Geçmişte Siirt'e vizyon projeler geliştirdiklerini, ancak o dönemde ulusal basına yansıyan haberlerde "Mervan Gül kendi köyüne tripleks yaptı' algısıyla kendilerine hep engel çıkarıldığını dile getiren Gül, "O zaman bakanlık nezdinden yaptığımız girişimler sonuç vermiş. Merkeze bağlı Doluharman köyünde ahır kent projesi geliştirerek il merkezdeki hayvancılığı şehir dışına çıkarmak için ve aynı zamanda hayvancılığı geliştirmeye yönelik güzel bir adım atmıştık. Şeni dönemde tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıracağız."

OSB'Yİ 2 KATINA ÇIKARACAĞIZ

"Yeni dönemde çok daha önemli hizmetler geliştireceğiz, planlayacağız, hayata geçireceğiz. Aynıca o dönemde en önemli projelerimden biri de ben belediye başkanı iken kafama şunu takmıştım; Siirt birinci derece deprem bölgesidir. Modern bir yapı kent kuralım dedik. Ama bir türlü vatandaşı ikna edemedik. Ogün planladığımız bugün hayata geçirildi: Kentsel dönüşüm. Birinci etap başladı. Bunu etap etap hayata geçireceğiz. İkincisi üzerinde durduğum proje de istihdamdır. Gençlere ne istihdam sağlayabiliriz diye düşündüm o dönem. Batman'da 35 bin kişi tekstilde istihdam ettiriliyor. Siirt'te de neden olmasın. OSB 2 katına çıkaracağız, en fazla üzerine durduğum konu budur. Tekstil kent ile yatırımın, iştihamın önünü açacağız. Yatırım Siirt'te dışarıya göçün önüne de geçecek."

ASKERİ ALANIN ŞEHİR DIŞANA ÇIKARILMASI

"Gerekirse sıfırdan bir imar planı revizyonu yapılabilir. Bu bir yılda olacak bir şey değil. Ama önümüze bir proje koyarsak devamı gelir. Öte yandan; Siirt'te hayvancılık et entegre kurulmasını destekliyoruz. Biz Tarım ve Hayvancılık korusunda ihtisaslaşan Siirt Üniversitesi ile çalışacağız. Onlarla görüşmeler yapacağız, projeler geliştireceğiz. Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında askeri alanların şehir dışına çıkarılması için çabalayacağız. Bu konuda kararlılığımızı ortaya koyacağız. Çünkü bu projeler yıllar önce de yakından ilgilendiğimiz bir konudur."

DEMİR YOLU HATTI HABURA UZANACAK

İstihdamın her alanıyla ilgileneceklerini belirten Gül, Siirt'in, Eruh'ta petrol, Şirvan'da bakır, Baykan'da krom yatakları bulunan zengin bir yer altı kaynaklarına sahip olduğunu, bunlara yönelik yatırımcının önünü açacaklarını, Bakanlığın da programında yer alan demir yolu hattı ile de yakından ilgileneceklerini, demir yolu hattının Kurtalan'dan Siirt'e, hatta Siirt üzerinden Habur'a bağlamasının yatırım altyapısını da etkileyeceğini, dolayısıyla tüm bu çarpanların tersine göçü tetikleyeceğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Kerem ertem
Kerem ertem 11 ay önce
inşallah söylediğinin arkasında durur fakir fukaraya yardımcı olur geçmişteki başarısızlığını mecliste göstermez birde en önemlisi bundan önceki vekillerin etrafını saran çıkar beklentisinde olan zavallılara içli dışlı olmaz şimdiden eskilerin yanında yer almış olanlar saf değiştirmeye bile başlamış güç nerdeyse onlarda orda buna dikkat dedikoduya mahal kalmasın
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ