USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
DÜNYA

Hindistan: Yanlışlıkla Pakistan’a füze attık

Hindistan ile Pakistan da yeni bir kriz yaşanıyor. Bu kez Pakistan'a düşen füzeyle ilgili Hindistan Savunma Bakanlığı'ndan 'teknik bir sorun nedeniyle yanlışlıkla ateşlendiği' açıklaması geldi.

Hindistan: Yanlışlıkla Pakistan’a füze attık
11-03-2022 20:12
Google News

Pakistan'ın çarşamba günü Hindistan'ın savaş başlığı takılmamış bir süpersonik füzesinin 124 km hızla topraklarına düştüğü açıklamasına bugün Hindistan'dan açıklama geldi.

'TEKNİK BİR ARIZA OLDU'

"9 Mart 2022'de rutin bakım sırasında, teknik bir arıza, yanlışlıkla bir füzenin ateşlenmesine neden oldu" açıklamasını yapan Hindistan Savunma Bakanlığı, hükümetin konuyu ciddiyetle inceleyip soruşturma açtığını belirtti. İlk bulgulara göre BarMos tipi bir füzenin bakım faaliyetleri kapsamında harekete geçtiği ve Pakistan tarafına düştüğü açıklandı.

Pakistan ordusunun dünkü açıklamasında füzenin düştüğü bölgede herhangi bir hassas tesis bulunmadığı, can kaybı meydana gelmediği, sadece bir duvarın yıkıldığı kaydedilmişti.

PAKİSTAN'DAN NOTA

Yerel basındaki haberlere göre, Pakistan Ordusu Sözcüsü Tümgeneral İftikhar, Ravalpindi'de yaptığı basın açıklamasında, Hindistan'a ait uçan bir nesnenin Pakistan hava sahasını ihlal edip Pencap eyaletindeki Mian Channu şehrine düştüğünü belirterek, "Süpersonik uçan bir nesneydi, büyük ihtimalle füzeydi fakat kesinlikle silahsızdı." açıklamasını yaptı.

İftikhar, söz konusu nesnenin düştüğü bölgede sivil mülklere zarar verdiğini belirterek, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını aktardı.

Cismin izlediği yolun ticari hava yolları tarafından da kullanıldığına işaret eden İftikhar, çok sayıda uluslararası ve iç hat uçuşunun yanı sıra insan hayatının da tehlikeye atıldığını vurguladı.