USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

HÜDA PAR’dan Gaziantep’in Kurtuluşu paneline davet

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı “25 Aralık Gazinatep’in Kurtuluşu Paneli” temasıyla bir etkinlik düzenleyecek.

HÜDA PAR’dan Gaziantep’in Kurtuluşu paneline davet
22-12-2022 22:23
Google News

Sömürgeci Fransa ile dönemin emperyalistlerine karşı direnen ve topraklarını işgalcilerden kurtaran Gaziantepliler, kentin kurtuluşunun 101'inci yıl dönümünü kutluyor.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı Gaziantep’in Kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü nedeniyle 23 Aralık Cuma günü saat 19.30’da Şahinbey Belediyesi içerisindeki Şahinbey Kültür Merkezinde geniş katılımlı bir panel düzenleyecek.

Moderatörlüğünü Avukat Serkan Ramanlı’nın yapacağı panele HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Avukat Serkan Ramanlı, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Doktor Ahmet Gök ve Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Profesör Doktor Halil İbrahim Yakar panelist olarak katılacak.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Gaziantep’in Kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü nedeniyle 23 Aralık Cuma günü saat 19.30’da Şahinbey Belediyesi içerisindeki Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenecek panele tüm Gaziantep halkını davet etti.

“Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum”

Kurtuluş Savaşı döneminde “Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum” diyerek sömürgeci Fransa ile dönemin emperyalistlerine karşı direnen ve topraklarını işgalcilerden kurtaran Gazianteplilerin inançlı direnişiyle bağımsızlığın simgelerinden olan Gaziantep’in Kurtuluşunun 101’inci yılını büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını belirten Göçer, “Zor şartlar ve imkansızlıklara rağmen kadın, erkek, genç, yaşlı 7’den 70’e Antep halkının mazlum milletler adına sömürgeci ve işgalci Fransa’ya karşı kazandığı zafer kolay kazanılmadı. Antep halkı her türlü zor şart ve imkânsızlıklara göğüs gererek ve büyük fedakârlıklar göstererek iman ve azimle işgalcilere karşı büyük bir direniş sergiledi.” dedi.

“İşgalci Fransızlara karşı Antep halkı inanç ve azimle teslim olmadı”

Antep halkının, kuşatma boyunca açlık, sefalet ve mühimmat sıkıntısının yanı sıra çok çile ve sıkıntılar çektiğine dikkat çeken Göçer, “Her türlü zorlukla karşı karşıya kalan Antep halkı, 6 bin 317 şehit ve binlerce gazi vererek, Gazi şehrimizin sömürgeci Fransa tarafından işgal edilmesine izin vermedi. Gösterdikleri direnişle dünyada emsalsiz bir mücadele veren ve hürriyeti ölümle eş gören bir halkın topyekûn direnişi olan Antep Savunması tarihi destanımızdır. Dönemin modern silahları ile kenti kuşatan işgalci Fransızlara karşı Antep halkı inanç ve azimle teslim olmadı.” ifadelerini kullandı.

“Bizler 7’den 70’e bu mücadeleyi kazandık”

Antep Savunması’nın dünyada benzeri olmayan bir mücadele ve direniş olduğunun altını çizen Göçer, “Tüm olumsuzluklara rağmen 2 yıl gibi uzun bir süre aç ve susuz işgalcilere karşı göğsünü siper eden ecdadımızın torunları olarak Antep Savunmasında verilen mücadele ile gurur duyuyoruz. O barbar ve aynı zamanda da modern geçinen Fransızlar yaptıkları zulümlerle tarihteki yerini alırken, örnek bir mücadele gösteren, her şeyi göze alarak bu topraklara necis ellerin değmesine, emperyal güçlerin bu coğrafyada hakim olmasına izin vermeyen Antep halkı, Antep Savunmasında o kadar muhteşem bir direniş sergiledi ki kadınlarından, çocuklarından ve yaşlılarından herkesin emeği olan bir mücadele verdi. Bizler 7’den 70’e bu mücadeleyi kazandık. Bu mücadelede çocuklarımızı ve kadınlarımızı bile şehit verdik.” şeklinde konuştu.

“Antep halkının Allah’ın yardımıyla kazandığı bu zaferi göğsümüzü gererek kutluyoruz”

Göçer, “Bu destan ‘Aç kalırız ama asla emperyalist güçlere karşı teslim olmayacağız’ diyen Şahinbeylerin, Şehitkamillerin, Molla Karayılanların ve daha adsız nice kahraman erlerin kanları ile yazılmıştır. İşgalcilere karşı 11 ay boyunca dışarıdan hiçbir destek almadan, göğüslerinde iman, yüreklerinde cesaret ve dillerindeki tekbirlerle bu toprakları işgalcilere teslim etmeyen ecdadımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Antep halkının Allah’ın yardımıyla kazandığı bu zaferi göğsümüzü gererek kutluyoruz. Çünkü Antep Savunması emperyalistlere karşı kazanılan bir zaferdi. Antep Savunması içinde iman ve mücadele barındıran, azmin, gayretin, fedakârlığın ve cesaretin anlam kazandığı bir direniş destanı olduğu için bu mücadelede her anlamda emek veren ve mücadele eden, canınını feda ederek şehid olan ecdadımızı rahmetle yad ediyoruz. Ecdadımızın bu topraklar için yaptıklarını aradan 101 yıl geçse de unutmak elbette mümkün olmayacaktır. Bu destanı en güzel şekilde gençlerimize, çocuklarımıza aktarmak, zaferin kazanılmasında ki en büyük etkenin izzetli bir mücadele olduğunu, imanlarının vermiş olduğu güç ile düşmana boyun eğmediklerini anlatmamız gerekiyor.” diye konuştu.

“Panele tüm halkımızı davet ediyoruz”

25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutlayan Göçer, “Gaziantep’in kurtuluşu için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum. Gaziantep’imizin kurtuluşunun 101’inci yıldönümü vesilesiyle HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı olarak 23 Aralık Cuma günü Şahinbey Belediyesi içerisindeki Şahinbey Kültür Merkezinde bir panel düzenleyeceğiz. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Avukat Serkan Ramanlı’nın yanı sıra Avukat Enver Bakırcı, Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Sayın Profesör Doktor Halil İbrahim Yakar, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Sayın Doktor Ahmet Gök’ün katılımlarıyla düzenleyeceğimiz panele tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.Bülten

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ