USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

İYİ Parti Gaziantep’te liste başı o isim gibi!..

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde İYİ Parti Gaziantep milletvekili aday listesinin 1. sırasında finans ve borsa uzmanı Mehmet Mustafa Gürban’ın yazılacağı öğrenildi.

İYİ Parti Gaziantep’te liste başı o isim gibi!..
09-04-2023 12:22
Google News

Kent Haber merkezi’nin edindiği bilgiye göre, Gaziantep milletvekili aday listesiyle ilgili yoğun bir çalışma yapan İYİ Parti kurmaylarının Finans, borsa, tarım, hayvancılık, gıda, gayrimenkul ve turizm konularında ciddi yatırımları bulunan, konusunda uzman ve yapılan bütün yerel anketlerde birinci sırada çıkan MMG olarakta bilinen Mehmet Mustafa Gürban’ı İYİ Parti Gaziantep milletvekii aday listesinin başı yapacağı öğrenildi.

İYİ Parti Gaziantep’te MHP eski milletvekillerinden 3 isim dahil toplam 53 aday adayı isim Gaziantep milletvekili adayı olmak için müracaat etmişti.

İYİ Parti Genel merkezinin milletvekili aday listesini saat 14.00’te Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edeceği belirtildi.

Mehmet Mustafa Gürban Kimdir?

1979 yılında Gaziantep’te doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi bu kentte tamamladım. Babam Mehmet Mustafa GÜRBAN, ticaretle uğraşan tanınmış bir iş insanıydı. Ürettiği “GÜRBANK” para kasaları kentimizde ve civar şehirlerde yüksek talep görür, adeta güveni simgelerdi. Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi’nde eğitim gördüğüm yıllarda bir taraftan da babamın yanında çalıştım. Böylece ticaret hayatına adım atarak bu alanı öğrenme şansım oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’ne devam ederek lisans eğitimimi tamamladım. Bir süre kendi alanımla ilgili işlerde çalıştıktan sonra çok sevdiğim ticaret hayatına geri döndüm. Ekonomi her zaman ilgimi çeken, hayatımın eksenini oluşturan bir konu oldu. Bu alandaki akademik bilgilerimi geliştirmek istediğim için Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde ekonomi yüksek lisansı yapmaya başladım.

Ticaret hayatının her zaman içinde oldum. Çok sevdiğim Gazi şehrime katkı sağlamayı, istihdam yaratmayı amaç edindim. Bu bağlamda hem şehrimizde hem de civar kentlerde tarım, sanayi ve işletme yatırımlarında bulundum. Yaptığım tüm işlerde en iyisini başarma azmimi kaybetmeden, hizmete devam ediyorum.

Babamdan edindiğim alışkanlık ile her zaman hemşerilerimden ve çevremden gelen maddi- manevi destek taleplerine imkânlarım ölçüsünde yanıt verdim. Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ilimizi etkileyen afette gücümün yettiğince hemşerilerimin yardımına koştum. Depremin ilk gününden itibaren kendime ait otelde (Double Tree by Hilton Gaziantep) depremzedelerin konaklamasını sağlarken her gün “5 bin” kişiye “3 öğün yemek” çıkararak ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sundum.

Deprem anından itibaren arkadaşlarımla beraber ulusal ve yerel alanda sosyal medya üzerinden en az 1 milyon kişiye ulaşabildiğimiz iletişim kanalları kurduk. Twitter, Telegram ve WhatsApp üzerinden ulusal çapta hizmet eden AFAD ve AHBAP gibi kurumlar ile koordineli bilgi alışverişinde bulunarak ihtiyaçların belirlenmesini ve yerine ulaştırılmasına gayret ettik. Öncelikle “enkaz altındaki depremzedelerin” kurtarılması ve diğer depremzedelerin yaşamlarını kolaylaştırmak için gerekli temel gıda, hijyen ve kıyafet ihtiyaçları için gerek koordinasyon sağlayarak gerekse bir fiil ekiplerimizi yönlendirip çalışarak elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Bu süreç içerisinde çeşitli yardım kampanyalarına öncülük ederek, depremden etkilenen illere 15 adet konteyner ve 1 tır kuru gıda gönderdik.

Hemşerilerimin bir iltifatı ve itimadı olarak siyasete girme kararı aldım. Milletimden aldığım güçle hizmetlerimi Yüce Meclis çatısı altında da sürdürme azmindeyim.

İŞ DENEYİMİ

Eyl 2007- Haz 2008

Eğitimci

Proje Eğitim Dershanesi, İstanbul- Kadıköy

Dershanede biyoloji öğretmeni olarak görev yaptım.

Haz 2008 – Eyl 2023

Ticaret

Çeşitli sektörlerde yatırımlarda ve ticari faaliyetlerde bulundum. MMG Yazılım Şirketi; bünyesinde ekonomi model algoritma yazılımları, halka açık model trade indikatör yazılımları, temel analizi kolaylaştıracak yazılımlar, eğitim ve eğitim müfredatları geliştirme/kullanıma sunma konusunda aktif olarak çalışmaktadır.

Eyl 2019- Mar 2023

Eğitimci

Mehmet Mustafa Gürban Ticaret, İstanbul-Kartal

Özellikle borsa konusunda halkımızın finansal okuryazarlığını artırmaya ve küçük yatırımcıların bilinçlendirilmesine yönelik eğitimler düzenliyorum.

Eyl 2019- Mar 2023

İmtiyaz Sahibi

2mg Teknoloji ve Yayıncılık Ltd Şti, Ankara-Çankaya

Ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin ele alındığı, yatırım tercihleri ve finansal fırsatlarının aktarıldığı, akademik ekonomi eğitimlerinin yer aldığı İngilizce-Türkçe aylık ekonomi dergisi hazırlıyorum.

Mar 2021- Mar 2023

İş İnsanı

Yeda Tarım ve Hayvancılık Ltd Şti, Ankara-Gölbaşı

Ankara ili Gölbaşı ilçesinde tarım, hayvancılık ve gıda sektöründe faaliyet gösteren bu şirket, sektöre katkı sağlamaktadır.

YEDA Tarım ve Hayvancılık LTD ŞTİ, geleneksek tarım ve hayvancılık sektörü haricinde “Topraksız Tarım” ve “Topraksız Güneşsiz Tarım” (Kapalı alanda topraksız tarım) üzerine araştırma-geliştirme çalışmaları yapan bir şirket. Birçok vatandaşımızın evlerinde, garajlarında veya balkonlarında kurabileceği hazır topraksız tarım setleri hazırlıyor ve çok kısa bir süre içerisinde halkımıza sunmayı amaçlıyor. Gün içerisinde çalışan ve sistemi kontrol edemeyen kişiler için de mekatronik bir beyin (kontrol ünitesi) ile kontrol edilebilen ışık, gübre, pH değeri gibi kontrolleri yapan tam otomatik bir destek ünitesinin tasarımı/üretimi yapan YEDA Tarım, topraksız tarım setlerine bunları entegre ediyor. Küresel olarak yaşanabilecek gıda krizine karşı ülkemizin menfaatine olabilecek her türlü teknik ve teknolojik konularda çalışmalarımız devam ediyo

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ