USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Mesleki Eğitim Öğrencilerine Girişimcilik ve KOSGEB Destekleri Anlatıldı

Siirt’te mesleki eğitim alan son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen programda, girişimcilik ve devlet destekleri kapsamlı şekilde ele alındı.

Mesleki Eğitim Öğrencilerine Girişimcilik ve KOSGEB Destekleri Anlatıldı
21-04-2026 12:20
SİİRT
Google News

Siirt’te mesleki eğitim alan son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen programda, girişimcilik ve devlet destekleri kapsamlı şekilde ele alındı.

Siirt Atlas Jet Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen “Girişimcilik ve Devlet Destekleri” konulu programa; Siirt Ticaret İl Müdürü Ramazan Bozkurt, KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Başar Taner konuşmacı olarak katıldı.

Girişimcilik Süreçleri Anlatıldı
Programda, girişimcilik kavramı, başarılı bir girişimcide bulunması gereken özellikler ve iş kurma süreçleri detaylı şekilde ele alındı. Katılımcılara, işletme kuruluş aşamaları ve resmi prosedürler hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

Devlet Destekleri ve Teşvikler Tanıtıldı
Konuşmacılar, özellikle KOSGEB destekleri, hibe ve teşvik mekanizmaları hakkında öğrencilere kapsamlı bilgiler verdi. Gençlerin kendi işlerini kurarken bu desteklerden nasıl yararlanabilecekleri somut örneklerle anlatıldı.

Etkinlikte ayrıca, Türk ticaret geleneğinin önemli unsurlarından biri olan ahilik kültürü ve etik ticaret anlayışına da dikkat çekildi. Sürdürülebilir işletmelerin sağlam temeller üzerine kurulmasının önemi vurgulandı.

Okul Müdürü Mehmet Sait Çevik, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencilerin mezuniyet öncesinde girişimcilik konusunda bilinçlenmelerinin önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ