Siirt’te geçmişte erkek ustalar tarafından dokunan geleneksel şal şepik, artık kadın ustaların eliyle de hayat bulacak.
Ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Halk Eğitimi Merkezinde açılan kilim dokuma kurslarına katılan Semra Erbek Müren, kendini geliştirerek usta oldu ve uzun yıllar kursiyer yetişmesine katkı sağladı.
Yakın zamanda Siirt Olgunlaşma Enstitüsünde kilim ustası olarak çalışmaya başlayan Müren, yöreye özgü ve erkek ustalar tarafından yapılan şal şepik kumaşı dokumacılığını öğrenmeye karar verdi.
GELENEKSEL MESLEK KADIN USTALARIN ELLERİNDE HAYAT BULUYOR
Mesleğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için tezgahın başına geçen Müren, çözgü çözme aşamasının ardından dokuma bölümüne geçerek erkek ustalarla birlikte kumaş dokumaya başladı.
“HEM ZOR HEM DE USTALIK GEREKTİRİYOR”
Bu işi severek yaptığını anlatan Müren, erkek ustalarla birlikte aynı atölyede tezgah başında çalışmaya başladığını belirterek, atalarının çok eski bir mesleği olan şal şepik dokumacılığının hem zor hem de çok ustalık gerektirdiğini anlattı.











Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir