USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EĞİTİM

Öğrenci, Veli ve Öğretmen Aynı Sınavda

Siirt Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Siirt Geleceğini Okuyor, Sayfa Çeviriyor” kitap okuma yarışması kapsamında düzenlenen sınav programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Öğrenci, Veli ve Öğretmen Aynı Sınavda
18-05-2026 12:01
18-05-2026 12:02
SİİRT
Google News

Siirt Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Siirt Geleceğini Okuyor, Sayfa Çeviriyor” kitap okuma yarışması kapsamında düzenlenen sınav programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Projeye ev sahipliği yapan Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulu Müdürü Abbas Balcı, yarışmanın yaklaşık 6 aylık bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçirildiğini belirtti.

Kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve toplumun her kesimini okumaya teşvik etmek amacıyla hazırlanan projede öğrenciler, öğretmenler ve veliler aynı yarışmada buluşturuldu.

Yarışmanın amacına ilişkin açıklamalarda bulunan Abbas Balcı, daha önce genellikle yalnızca öğrencilerin katıldığı yarışmalar düzenlendiğini ancak bu projede ailelerin ve öğretmenlerin de sürece dahil edildiğini söyledi. Balcı, velilerin evde kitap okuyarak çocuklarına örnek olmasının önemine dikkat çekerek, “Temel hedefimiz kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, okuduğunu anlayan ve düşünen bireyler yetiştirmek” dedi.

Yarışmanın veliler, öğretmenler, 5-6’ncı sınıf öğrencileri ile 7-8’inci sınıf öğrencileri olmak üzere dört ayrı kategoride gerçekleştirildiği belirtildi. Her kategori için üç farklı kitabın belirlendiği yarışmada katılımcılar yaklaşık dört aylık hazırlık sürecinin ardından sınava katıldı.

Hazırlanan 50 soruluk sınavda yarışmacılar, okudukları kitaplara ilişkin bilgi düzeylerini ölçme fırsatı buldu.

Siirt merkez başta olmak üzere Pervari, Şirvan, Eruh, Kurtalan ve Baykan ilçelerinden yüzlerce öğrenci, öğretmen ve veli yarışmaya katıldı.

Projeye toplumun farklı kesimlerinden yoğun ilgi gösterildiği belirtilirken, ev hanımları, banka çalışanları, diş hekimleri, askerî personeller ve çeşitli meslek gruplarından vatandaşların da yarışmada yer aldığı ifade edildi.

Yetkililer, projeyle birlikte Siirt’te kitap okuma alışkanlığının güçlendirilmesi ve okuyan bir toplum kültürünün yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ