Siirt’te 2026-2027 eğitim öğretim yılında okullarda güvenli ve düzenli eğitim ortamının sağlanmasına yönelik çalışma başlatılıyor. Toplum Yararına Program kapsamında Siirt genelindeki okullarda görevlendirilmek üzere 286 okul bahçe görevlisi alınması planlanıyor.
Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin güvenliğinin desteklenmesi, okul giriş ve çıkışlarında düzenin sağlanması ve okul bahçelerinde yaşanabilecek olası risklerin önüne geçilmesi amacıyla görevlendirilecek personeller, okullarda çeşitli alanlarda destek sağlayacak.
286 Kişilik Kontenjan Ayrıldı
Toplum Yararına Program kapsamında Siirt genelinde 286 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin okul bahçeleri ile giriş ve çıkış alanlarında gözetim ve yönlendirmeye destek olması, düzenin sağlanmasına katkıda bulunması ve öğretmenlerin yürüttüğü bahçe nöbeti görevlerine yardımcı olması planlanıyor.
Programın en geç 31 Mart 2027 tarihinde sona ermesi ve görevlendirmelerin en fazla 6 ay süreyle yapılması öngörülüyor.
Başvurular İŞKUR Üzerinden Yapılacak
Alımlara ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. İlanların önümüzdeki hafta yayımlanması beklenirken, başvuru şartları ve başvuru tarihleri ilanların yayımlanmasıyla birlikte netleşecek.
286 kişilik kontenjanın hangi okullara ve ilçelere dağıtılacağı da yapılacak duyuruyla belli olacak.
Siirt’te gerçekleştirilecek alımın, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda güvenlik ve düzenin desteklenmesinin yanı sıra vatandaşlara geçici istihdam imkânı sağlaması bekleniyor.
