USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
DÜNYA

Rusya'nın Ukrayna işgali 17. gününde: Zelenskiy'in talebine Polonya'dan destek

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 17. gününe girdi. Zelenskiy, Ukrayna'nın hava sahasının kapatılması talebine destek veren Polonya'ya teşekkür etti. İşte dakika dakika yaşananlar.

Rusya'nın Ukrayna işgali 17. gününde: Zelenskiy'in talebine Polonya'dan destek
12-03-2022 06:38
Google News

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 17'inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşandı. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

02.25 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın hava sahasının kapatılması talebine destek veren Polonya'ya teşekkür etti. Rusya, Ukrayna hava sahasını kapatılmasını "savaş sebebi" saymıştı. ABD ve NATO ise, Zelenskiy'in bu talebine karşı çıkmıştı.

02.37 ABD Başkanı Joe Biden, bir takım yeni yaptırım kararı açıklayarak, Rus ekonomisini çökerttiklerini duyurdu. Putin'in köşeye sıkıştığını söyleyen Biden, Rusya ile tüm ticari ilişkilerin askıya alındığını açıkladı.

00.04 Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov'un Rus güçlerce başına poşet geçirilerek kaçırıldığını duyurdu.