USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Şahinbey’de işlem tamam

Gaziantep’te hafta sonu CHP Şahinbey İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kardelen Düğün Salonunda yapılan kongreye tek liste halinde gidildi. Kongrede 265 delegenin oyunu alan Av. Mehmet Aydın Şahin, yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Şahinbey’de işlem tamam
20-08-2023 22:53
Google News

CHP’de kongre heyecanı Şahinbey İlçe Kongresi ile başladı. Kongrede konuşan CHP Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik, “Bu önemli sorumluluğumuzu yerine getirirken bir yandan da yerel seçimlere hazırlanacağız. Yani süreç o kadar hızlı işliyor! Ve hayat devam ettikçe siyaset de devam edecek. Bu şu demektir; Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunu ve kurtuluşunu örgütleyen Kuvay-i Milliye anlayış olan Cumhuriyet Halk partisi de birleşerek, barışarak, büyüyerek devam etmek zorundadır. Şimdi artık derlenip toparlanma, Kavgayı değil dostluğu büyütme, Ve ortaya sağlam bir irade koyma zamanı. Şimdi artık şeffaflığı, samimiyeti, güveni, dostluğu, sevgiyi örgütleme zamanı! Akademik akıl ile hayatın pratik siyasi aklını buluşturma zamanı! Hepimiz buradayız işte, Cumhuriyet Halk partisini geleceğe taşıyacak kadrolar burada, gelecek buralardan şekillenmeye başlayacak! Sizlere bir hayalden söz etmek istiyorum!, Büyük bir hayalden, bizleri, hepimizi bir araya getirecek bir hayal! Gözlerinizi bir an kapatın ve Gaziantep'teki belediyelerin tümünün Cumhuriyet halk partisi kadroları tarafından yönetildiğini düşünün; Halkın belediyeciliği, rantın değil! Halkın söz sahibi olduğu sosyal belediyecilik. Suya, ulaşıma, gıdaya erişimi kolay olan belediyecilik ve sporu ile günlük hayatlarımızı zenginleştiren belediyecilik. İşsize iş emekliye huzur... Bir an düşünün bunu başarabiliriz” dedi.

KESKİN BİR HAT ORTAYA KONULMALI

Şahinbey İlçe Başkanı Av. Mehmet Aydın Şahin, ‘’Türkiye çok zor durumda bir dönemdedir. Tam da bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi'ne karakter düşüyor.  Nedir bu görev? Biz hep söylüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıllık partidir. Cumhuriyeti kuran partidir. İktidar olmasak da biz partiyiz. Biz varız burada. Biz bunu yarattığımız değerleri cumhuriyetin kazanımlarını korumuş olmamıza, muhafaza etmemize, örgütlenmemize ve cumhuriyete sahip çıkmamıza borçluyduk. Ancak bu durumun da görüyoruz. Türkiye için en tehlikeli durum budur. Muadil ülkelerle Türkiye'ye ayıran temel okuldur. Türkiye seçimidir. Türkiye'nin muhalefetin iktidarı seçim sonucunda yenme şansı vardır. Ancak yasal bir eğitimde toplumsal umutsuzlaştırılıyor. Seçim kazanmaya açmak zorunda kalmıyor. Tam da bu noktada partinin, topluma, toplumsal gayreti Tüm ileriki güçlere, ezilenlere, yoksulla kandıran iktidar ordusunu güçlendirmesi gerekiyor gelinen noktada AKP'nin yirminci yüzyılı ve attığı günde AKP'yi devirmek artık bir devrimdir. Toplumun tüm inancı güçlerinin örgütlendiği, topluma önderlik edecek, öncülük edecek. Toplum ileri taşıyacak, toplumun bunu taşıdığı taşıyacak öncü bir partiye ihtiyacı var ülkenin. Bu parti partisi olsa olsa Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ancak bu koşulları sağlamak için partinin birtakım adımlar atması gerekmektedir. Bu üç başlık altında bu adalar sıralayabiliriz. Birincisi partinin ideolojik devleşme sağlaması gerekmektedir politik tutumunu beslendiği zamanı ödünsüz savunması gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin meydana getiren iki çok kıymetli değer alanıdır. Birincisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yoldaşlarının İsmet Paşa'nın ve çok kıymetli milli mücadele kahramanlarının yarattığı devrimler ve bu devrimleri muhafaza etmektir. Parti hukuku açısından, partimiz kendisini iktidara taşıyacak, yeni bir program olan ve hukukun evrensel ilkelerinin üstü ülkelerin korunduğu, kullanıldığı Bu tüzüğü, bu program partinin ideolojisini, politik tutumunu netleştirmeli, keskin bir hat ortaya koymalı. Parti yönetimleri, tepeden tırnağa bu tutumun politikası izlerken bu programları düzene bağlı kalmalıdır. Seçilmiş organların uzaklaştırılmalıdır” dedi.

CHP'de Şahinbey İlçe Başkanlığı seçimi tamamlandı. Tek liste ile gidilen kongrede Av. Mehmet Aydın Şahin yeniden ilçe başkanı oldu.

İŞTE ŞAHİN'İN LİSTESİ:

Yönetim kurulu üyeliklerine Ali Açıkgöz, Umut Agcabay, Zöhre Bircan Avcı, Sınan Canbeyaz,  Berivan Canpolat, Müslüm Çalışkan, İnan Çolak, Dede Demir, Reşat Gökalp, Belgin Göksu, Ozan Güneş, Okan Karlıdağ, Oktay Kellecioğlu, Meral Özaslan, Osman Özaslan, İbrahim Şirin, Zeynel Ata Türk, Şahin Yarlıağaç getirildi.

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ