USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Seçime 10 Kala!..

"Şehre yeni bir vizyon kazandırmak istiyorum"

Seçime 10 Kala!..
03-05-2023 14:05
03-05-2023 21:38
SİİRT
Google News

Gazetemiz Sonsöz'ün "sohbet özel" programının konuğu olan AK Parti Siirt Milletvekili adayı Mervan Gül, milletvekili, vali, belediye başkanı, üniversite, STK ve basınıyla el ele vererek şehre yeni bir vizyon kazandıracak projelerin peşinde olduğunu aktardı.

 Gazetemiz yetkililerinin sorularını cevaplandıran Gül, programda Siirt'in önemli sorunları olan işsizlik, tarım ve hayvancılık, ulaşım ve kentsel dönüşüm gibi şehri ilgilendiren konulara değindi, Siirt'i her alanda geliştirecek, söz sahibi yapacak adımlar atacağını aktardı.

 Seçim çalışmalarını değerlendiren Gül, "Siirt'i iyi biliyorum. 1994'ten bu yana aktif siyasetin içindeyiz. Siirt Belediye başkanlığı yaptım, sahadayım, hiçbir zamanda sahadan kopmadım. Sahanın dilini de biliyorum." dedi.

 Hayat pahalılığı ve enflasyonun sahaya yansımasını değerlendiren Gül, ekonomik sorunların sadece Siirt ve Türkiye ile sınırlı olmadığını, tüm dünyanın sorunu haline geldiğini, seçim sonrası yeniden AK Parti ile istikrarın sağlanmasıyla ekonominin düzeleceğini aktardı.

 Genç nüfus sayısı dikkate alındığında Siirt'te işsizliğin önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Gül, tarım ve hayvancılık, sanayi ve diğer alanlarda yatırım yapacak iş insanlarının her türlü bürokratik sorununu çözecek adımların atıldığını, Siirtli insanın burada doymasını sağlayacak adımların oluşturulacağını aktardı.

 Aday adaylığı sürecinde "30 bin kişiye iş" sağlayacağı vaadini tekrarlayan Gül, iş çevreleriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini, 60 ila 62 iş insanının Siirt'te yatırım yapmak için yer beklediklerini belirterek, bu beklentileri karşılamak için OSB'nin mevcut kapasitesinin iki katına çıkarılması için gerekli adımların atıldığını aktardı.

 VATANDAŞIMIZ BİZE GÜVENSİN

Çinko İzabe Tesisinin yakın zaman önce işten çıkardığı işçileri geri çağırdığını belirten Gül, "işten çıkarılan personel peyderpey çağrıldı, firma 'rölantiden' çıktı. Tam kapasiteye ulaşmasıyla istihdam sayısı da artacak. Özetle şunu söyleyeyim; kim ben 2 kişiye bile iş sağlamak istiyorum derse biz onu başımızın üstünde tutarız, varsa tüm bürokratik sorunlarını aşacağız. Batman'da tekstilde 35 bin kişi çalışıyor. Biz de 2 bin kişi. Neden biz de tekstilde istihdam sayısını artırmayalım ki. Sanayi yoğunlaşması oluşturmamız gerekir. Sanayinin önünü açacağız. Yeter ki vatandaş bize güvensin."

 "Cebi boş karnı aç insanı burada bağlasanız bile durmaz" diyen Gül, göçü önlemek, hatta tersine göçü sağlamak için yatırımın sağlanması gerektiğini, bunu da öncelikle yatırım altyapısını oluşturacak adımlardan geçtiğini söyledi.

Merkeze bağlı Zorkaya köyünde 50 derece sıcak su bulunduğuna dikkat çeken ve jeotermal sera düşünüldüğünü dile getiren Gül, "Geçmişte Botan bölgesinin tarımsal üretimini biliyoruz. Bu proje ile köylülere yeni üretim (sera) alanları oluşturacağız. Bazı ilkler zordur."

 ADAYLIĞIM POZİTİF ETKİ SAĞLADI

Gül, "Seçim çalışmaları iyi gidiyor. Sahada yansıması bunu gösteriyor; Kırsalda bire bir yansımasını görüyoruz. Köyleri geziyorsunuz. Adaylığım pozitif bir etki oluşturdu. Biz halkla iç içiyiz, halktan kopmadık.

 Belediye başkanlığı dönemimde önemli projeler hayata geçirdik. Katı Atık Arıtma Tesisini yaptığımda herkes "olmaz" gözüyle baktı. Altyapı gibi önemli bir sorunu çözdük, kentin uzun vadeli su sorununu çözdük. Siirt temiz su içiyorsa bizim geçmişte yaptığımız çalışmaların meyvesidir. Musluklara arıtmadan su verildi. İsteyip de yapamadığım proje de kentsel dönüşümdü. Kısa zamanda o da start alıyor."

 İMAR REVİZYONU DÜŞÜNÜYORUZ

"Kentsel Dönüşümü biz bitireceğiz, Belediye başkanlığım döneminde şehir planlaması bir asırlık yapılır. Kentsel dönüşümle birlikte bir imar revizyonu yapacağız. Tüm Siirt'i kapsayacak. Belediyesiyle, üniversitesiyle, STK'sıyla basınıyla el ele verip koordineli yapacağız. Biz koordinatör olacağız."

 Askeri alanların şehir dışına çıkarılmasına ilişkin belediye başkanlığı döneminde bir çalışmanın olduğuna dikkat çeken Gül, "Şehre yeni bir vizyon kazandırmak istiyorum. İmar revizyonu derken askeri alanların şehir dışına çıkarılması ve buraların değerlendirilmesi planlıyorum."

 VİZYONU OLMAYAN KURUM MÜDÜRLERİ

 Çalışamayan, vizyonu olmayan bürokratlarla çalışamayacaklarını dile getiren Gül, görev yapacak herkesin o makamın temsil ettiği sorumluluğun hakkını vermesi gerektiğine inandığını belirterek, "Vizyonu olmayanlarla çalışmayacağız." diye konuştu.

İsim vermeden Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Tuncer Bakır'ı eleştiren Gül, şunları kaydetti:

"Siirt'e bir eseri var mı? O da benim gibi belediye başkanlığı yapmış. Bizim eserimiz ortada. Onların eseri hendek açmak, kamu binalarını, eğitim yuvalarını yakmak. Bunların sorumlusu kimdi? Onlar. Gelsin istediği kanalda tartışmaya hazırım. Bugün milletvekilliğine talip, seçmenden oy istiyor. Vatandaşlarımız kimin ne olduğunu biliyor. Biz Siirt'in seviyoruz, Siirt'i tanıyoruz sorunları da biz çözeriz. Özellikle gençlere mesajım şudur: sandık başına gidip geleceklerine, memlekete hizmet edeceklere oy kullanmalarını bekliyorum. Ben Mervan Gül, ilk günkü heyecanımdayım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ