Ana içeriğe geç

Siirtte Sonsöz Haberler, son dakika haberleri, yerel en güncel gelişmeler, siyaset, ekonomi, sağlık, eğitim, gündem, spor, teknoloji ve Türkiye geneli tüm özel haberler...

Siirt'te "İz Bırakanlar" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Siirt'te, kentin tarihi ve önemli şahsiyetlerini anlatan "Bir İnsan Bin Hatıra" resim sergisi açıldı.

Siirt'te "İz Bırakanlar" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
1 / 5

İstanbul Mimar Sinan Sanat Evi ile Kültür Elçileri Derneği işbirliğinde Tarım Müzesi'nde açılan sergide, kentin tarihini ve önemli şahsiyetlerini anlatan, kentin tarihi dokusunu yansıtan yağlı boya tablolar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kültür Elçileri Derneği Başkanı Vadullah Taş, bir gün boyunca ziyarete açık olacak sergiye gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Serginin, Siirt'in tarihi ve kültürel hafızasını yansıtan önemli çalışmalardan biri olduğunu ifade eden Taş, "Kaybolmaya yüz tutmuş simalarımızı beyaz perdeden sonra tuvallere taşıyarak gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Mimar Sinan Sanat Evi ile birlikte iki yıl süren bu projede emek harcayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

İstanbul Mimar Sinan Sanat Evi Başkanı ve ressam Ramazan Eroğlu da yaklaşık 12 yıldır sanatla uğraştığını belirterek, eserleri hazırlarken İstanbul ve Siirt'in kültürel hafızasını yansıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Her bir çalışmayı, portresi yapılan kişilerin duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışarak hazırladıklarını dile getiren Eroğlu, sergiyi gezen ziyaretçilerin de bu duyguyu hissetmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Çalışmada 52 eserin ortaya çıktığını aktaran Eroğlu, serginin farklı illerde de sanatseverlerle buluşacağını ve tüm sergilerin tamamlanmasının ardından eserleri Siirt Tarım Müzesi'ne bağışlamayı belirtti.

Siirt Kültür Elçileri Derneği üyesi ve fotoğraf koleksiyoncusu Faik Kuzu da sergide yer alan eserlerin kentin geçmişine ışık tuttuğunu söyledi.

Kuzu, bugünkü çalışmaların 2 yıllık yoğun bir emeğin ürünü olduğunu vurgulayarak, "Sergide yer verilemeyen şahsiyetlerin de ilerleyen dönemde yapılacak çalışmalara dahil edilmesini hedefliyoruz. Eserlerin İstanbul'daki Mimar Sinan Sanat Evi'nde bir ekibin katkısıyla hazırlandı ve herhangi bir maddi destek alınmadan kendi imkânlarıyla tamamlanarak Siirt'e getirildi. Emek sarf eden herkes teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Rabia Naçar Çanakcıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hikmet Yılmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Betül Tuğba Mavi, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle