
3 Ay Süren Takip Sonuç Verdi
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu fuhşa teşvik, aracılık, yer temini ve zorlama suçlarına yönelik operasyon düzenledi. Kocaeli ve Siirt’te belirlenen 20 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.
10 Mağdur Kadın Kurtarıldı
Operasyonda 14 şüpheli yakalanırken, zorla fuhuş yaptırıldığı belirlenen 10 mağdur kadın kurtarıldı.
Mal Varlığına El Konuldu
"Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" suçlamasıyla 5 taşınmaz, 5 motorlu araç ve banka hesapları olmak üzere toplam 35 milyon lira değerindeki taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konuldu.
Adli Süreçte Son Durum
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir şüpheliye ise konutu terk etmeme tedbiri uygulandı.
Operasyon, bölgedeki insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.