Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onur Çakır, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Space Economy Congress'te (Uzay Ekonomisi Kongresi) geliştirdiği "Neo-Derinkuyu" adlı proje ile önemli bir başarıya imza attı.
Danışman öğretmeni Erkan Demir ile hazırladığı "Neo-Derinkuyu" (Otonom Yeraltı Yaşam Alanı) projesi, yüzlerce proje arasından sıyrılarak kongrede "En İyi ve En Çok Dikkat Çeken İnovasyon Projesi" seçildi.
Onur Çakır ayrıca kongre tarihinde ilk kez verilen "En Genç Bilim İnsanı" ve "En Genç Girişimci" unvanlarının sahibi oldu. Proje, Global Investor Network'e kabul edilirken Conrad Challenge Global Summit'e doğrudan katılım hakkı kazandı ve The Diamond Challenge sürecine de resmen dahil edildi.
Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, elde edilen başarı dolayısıyla öğrenci Onur Çakır ile danışman öğretmeni Erkan Demir'i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
