USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SPOR

Siirtspor Teknik Direktörü Kalafatoğlu; “Başarının sırrı burada gizli”

TFF 3. Lig 4. Grup'ta ilimizi temsil eden Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulübünün son haftalarda oynadığı oyun ve aldığı galibiyetler ile kamuoyunda adından söz ettiriyor.

Siirtspor Teknik Direktörü Kalafatoğlu; “Başarının sırrı burada gizli”
07-12-2023 10:30
07-12-2023 10:41
SİİRT
Google News

Ligin başlarında aldığı yenilgilerden ötürü bir hayli eleştirilen ve “böyle gelmiş, böyle gidecek” cümlesini sporseverlerin ağzından düşürmeyen Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulübü teknik adamın değişmesinin arından takım halinde değişime uğraması büyük sevinç yaratır iken, Siirtli sporseverlere heyecan dolu maçların beklediğini kanıtladı. 
Teknik Direktörlüğüne Mustafa Kalafatoğlu’nun getirilmesinin arından gerek idmanlarda ve gerekse maçlarda bir hayli değişime uğradığını belirten Siirt Spor camiası, maçların Kurtalan İlçe stadında oynanmasını büyük bir şansızlık olarak nitelendirdiler. Maçların Siirt’te oynanması durumunda on ikinci adam desteğini daha çok hissedileceğini belirten spor camiası, “Teknik Direktör Kalafatoğlu’nun gelmesinin hemen arından takımda ciddi değişim sinyallerinin olduğunu gözlemledik. Sezonun ilk döneminde ilk döneminde kendi caza sahasından çıkamayan, ortada sahasının tamamen işlevsiz olduğu, gol pozisyonlarının yaratamayan bir takımı izledik. Ancak son 5 haftadır bunları söylemek kesinlikle mümkün değil, gerek defans, orta saha ve gerekse forvetlerin iş yaptığı bir takımı izliyoruz. Tabi bu sadece sporcuların başarısı değil bu teknik heyetin başarısıdır. Bu gücü ve bu güveni futbolculara aşılayan bir ekip ile karşı karşıyayız. Bu biz Siirt spor sevdalılarını son derece sevindiriyor. Devre arası yapılacak olan transferlerin nokta atışı transferler olması gerekir ki, play-off şansımız artsın” dedi. 
Geçen hafta Muş Spor ile yapılan maçta ilk on bir de bir çok futbolcunun sakat olduğunu ve Muş maçında oynatamadığı yolunda basın açıklamada bulunan Kalafatoğlu’nun açıklamasına istinaden görüşünü aldığımız spor severler; “Muş maçı bir kırılma maçı idi yenmemiz durumunda Play-Off potasına giriyorduk. Ancak bir çok eksik oyuncunun olduğunu gözlemledik bu da oyuna yansıdı. Buna rağmen ilk golü bulduk ancak ikinci yarında bu skoru koruyamadık ve beraberliği yakaladı. Böylesine eksik bir takım ile karşılaşan ve baktığınız Muş Spor trilyonluk bir takım olduğunu düşündüğümüzde karşısında yenilgiye uğramamak an meselesi idi. Ancak takıma verilen ruh ve yenme azmi maçta yenilmeden ayrılmamızı sağladı. Buda hocanın ve teknik ekibin oyuncular ile uyumunu gösteriyor. Maçta kendisine görev verilen tüm oyuncular sahada yüze de yüz performans gösterdiler ve beraberliği elde ettiler”
ALT YAPIDAN 5 FUBOLCU İLK 18’DEYDİ 
Muş maçında berabere kalmanın büyük bir avantaj olduğunu karşısındaki rakip oyuncularının trilyonluk oyuncular olduğunu belirten spor severler, Muş maçının kadrosunda 5 genç oyuncunun bulunduğunu bu oyuncuların ise Siirt İl Özel İdaresi Alt Yapısından geldiğini belirttiler. Alt yapının bir takım için çok büyük önem arz ettiğini belirten Siirtli Spor severler; “Bir takımın alt yapısı o takımın arka bahçesidir. Arka bahçesine iyi bakırlı ise takım kendisini adapte eder ve sağlam durması sağlar. İşte biz bunu Muş maçında yaşadık. Yaşanan sakatlıkların arından alt yapıdaki oyunculara yer verildi ve bu oyunculardan bir oyuncu maçın ikini yarısında kendisine görev verilerek, verilen görevi yerine getirerek bizler sevindirmiştir. Bu da hocadan kaynaklı bir durumdur. Hocanın alt yapı maçlarını izlemesi, alt yapıdan idmanlara oyuncuların getirilmesi ve onlara böylesine önemli maçlarda yer vermesi tamamen teknik direktörün başarısıdır. Bu kapsamda bakıldığı zaman teknik direktör Mustafa Kalafatoğlu elini taşın altına koymuştur ve bu genç yeteneklere, büyük bir şans veren Teknik Direktör Kalafatoğlu’nu  kutluyoruz” 
SİİRTLİ FUTBOLCULAR ABİLİK YAPIYOR
Teknik ekibin değişmesinin hemen arından takımda gözle görülür bir değişikliğin olduğunu bunun başında Siirtli profesyonel futbolcuların takıma ekip ile birlikte sahip çıkıldığını gözlemleyen Siirt Spor Camiası; “Teknik ekip gelir gelmez Siirtli profesyonel bir oyuncumuzu takımın kaptanı yaptı ve diğer Siirtli futbolcuları takıma sahip çıkması için büyük çaba sarf ettiğini görmekteyiz, buda bizleri son derece mutlu ediyor. Alt yapıdan gelen oyunculara sahip çıkan bir tek teknik direktör değil, burada bulunan Siirtli sporcularımız alt yapıdaki oyuncalara destek çıkarak onlara forma yakalamanın şansırı öğretiyorlar. Bu aslında maça çıkmadan önce büyük başarıdır. Maçı bu sayede kazanacaklarına inanıyorlar ve kazanmaya başladılar. Bu başarının sırrı burada gizlidir. Takımda ağabeylik yaparak sahiplenmektir. Bunu bizce ilk önce Mustafa Kalafatoğlu ve ekibi yapmıştır. Tebrik ederiz kendilerin” 
TAKIMDA SAKAT OLAN OYUNCULAR ŞÖYLE; 
Mehmet Ali Kurt (Arka Adaleden), Abdurrahman Kuyucu (Bilek), Emrullah Ertuş (Bilek), İbrahim Halil Öner (Diz), Serhan Tarhan (Diz), Salih Yiğit (Kasık), Güray Fırat (Kasık), Furkan Yıldırım (Bilek), Fatih Gürden (Arka Adale) ve Ömer Gümüş (Arka Adale)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ