USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

ŞİRVAN’DA FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA ÖĞRENCİLERE TRAFİK VE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1-7 Mayıs "Trafik ve İlk Yardım Haftası" öğrencilerin uygulamalı katılımlarıyla ve çeşitli etkinliklerle gerçekleşti. İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Trafik Şube Müdürülüğü, İlçe Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü destekleriyle; ekiplerce ilk ve ortaokul öğrencilerine "Temel Trafik ve Güvenliği Eğitimi" v

ŞİRVAN’DA FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA ÖĞRENCİLERE TRAFİK VE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ
08-05-2023 15:40
08-05-2023 15:47
SİİRT
Google News

Ülkemiz genelinde trafikte farkındalığın arttırılması amacıyla yapılan yol uygulamaları kapsamında Şehit Hakkı Akyüz Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile İlçe Jandarma Trafik Şube'de görevli jandarmalar eşliğinde güvenlik önlemleri alınarak, Siirt-Şirvan-Pervari Üçyol Mevkii Yol Kontrol Noktasında gerçekleşen uygulamaya; Kaymakamımız Sayın Emrah BÜTÜN, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Baran BAYAR ve İlçe Milli Eğitim Personelleri katıldı. Etkinlik 3-4-5-6. Sınıfların katılımıyla Siirt İlimiz ve Şirvan İlçemizde 2 ayrı noktada gerçekleşti.

Trafikte yer alan insan unsurunun eğitim kurumlarında veya eğitim kurumları dışında trafik ve trafik kazaları konusunda bilinçlendirme, bilgi ve beceri kazandırarak trafik sorununun önlenmesi için gerekli davranışın kazandırılması amacıyla; Ekipler, öğrencilere ilk etapta teorik eğitim verdi. Tüm öğrencilerimiz trafik polisleri eşliğinde yapacakları örnek uygulama öncesinde trafik araçları ve zırhlı araçları gözlemledi. Sonrasında öğrenciler, trafikte seyahat eden yolcu ve şoförlerin ilgisini çeken pankartlar açıp ikramlarda bulundu. Kaymakamımız Sayın Emrah BÜTÜN ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Baran BAYAR' da çocuklarla birlikte uygulamaya katıldı. Emniyet kemerinin önemi, şoförlerin trafik İşaretlerine uymaları, ehliyet sorgulama, geçiş önceliği kuralları, yayaların uyması gereken kurallar vb. konularda eğitim alan öğrencilerimiz öğrenirken aynı zamanda eğlenceli anlar yaşadı. Araç şoförleri ve öğrenciler arasında gülümseten diyaloglar gerçekleşti. Öğrenciler sosyal mesaj vermeyi amaçlayarak "Evimin Trafik Polisiyim" farkındalık videosu çektikten sonra birbirlerinin ailelerine trafikte uyulması gereken kurallara ve ilk yardımın önemine binaen mektuplar yazdı. Tüm okullarda ilk yardım eğitimi verildi ve uygulamalı senaryolar canlandırıldı. İlkokullar arasında "Trafik Levhanı Kendin Tasarla" İsimli Levha Tasarlama Yarışması, Ortaokullar arasında ise Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışmaları düzenlendi. Öğrencilerimiz Siirt'teki Trafik Eğitim Parkuruna katılarak yaparak-yaşayarak öğrenme tekniği ile etkin ve aktif bir şekilde rol oynadı. Öğrencilerimize yemek verilmesinin ardından güvenli bir şekilde evlerine ulaşmaları sağlandı. Öğrenciler verilen eğitimden çok memnun kaldıklarını dile getirirken,

"Trafik ve İlk Yardım Uygulamaları" hakkında konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Baran BAYAR;

"Trafik güvenliği ve trafikte sorumluluk yaklaşımına yönelik farkındalık gerçekleştirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz projelerin öğrencilerin güven duygusunun arttırılmasını sağlamak, trafik-çevre bilgilerini geliştirmek ve topluma faydalı olması hedeflerimiz arasındadır. Verilen trafik ve devamı niteliğinde olan ilkyardım eğitimleriyle öğrencilerin trafikte görev-sorumluluk duygularının gelişmesine katkı sağlanmakta ve olumlu davranışlar kazandırılmaktadır. Öğrencilerimiz için verilen uygulamalı eğitim öğrendiklerini çok daha kalıcı getirdi. Eğitime ziyarette bulunan Kaymakamımız Sayın Emrah BÜTÜN' e ve emeği geçen kolluk kuvvetlerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Eğitime katılan öğretmenlerden Şehit Hakkı Akyüz Ortaokulu Matematik Öğretmeni Serhat ÖNERYILDIZ;

"Trafik eğitiminin önemini bilip trafik eğitimi alan kişiler; trafikte hoşgörülü olarak bulunur, trafik kurallarına uyar, kaza riskinin azalmasını sağlar, yol emniyetinin korunmasına katkıda bulunur. Böylece can ve mal güvenliğinin gerçekleşmesi söz konusu olur. Bu eğitim öğrencilerimiz için çok faydalı oldu. Öğrencilerimiz de aldıkları eğitimi günlük hayatlarında uygulamaya ve çevrelerinde ki insanlara farkındalık yaratmak amacıyla anlatmaya başladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Eğitimden memnun kaldıklarını dile getiren ve tüm öğrenciler adına konuşan 6. Sınıf öğrencisi Nupelda PELDEK;

Bilinçlenmemiz için bize Trafik ve İlk Yardım Eğitimi verdiler. Bilmediğimiz bir çok şeyi bu sayede öğrenmiş olduk. Bundan sonra öğrendiklerimiz ve gözlemlediklerimiz sayesinde daha dikkatli olacağız, olmayanları uyaracağız. Bizim için eğlenceli aynı zamanda öğretici bir etkinlik oldu. Öğretmenlerimize ve bizimle ilgilenen herkese teşekür ediyoruz." diye konuşarak duygu ve düşüncelerini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ