USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

TDP Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül : ‘’Kemal Kılıçdaroğlu milletimizin vicdanında yer almıştır’’

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, önceki dönem CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ile birlikte 23 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı se

TDP Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül : ‘’Kemal Kılıçdaroğlu milletimizin vicdanında yer almıştır’’
23-05-2023 15:34
Google News

TDP Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül : ‘’Kemal Kılıçdaroğlu milletimizin vicdanında yer almıştır’’

Kilis

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, önceki dönem CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ile birlikte 23 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur çalışmaları için Kilis’e geldiler.

Sarıgül ve beraberindeki heyeti Millet İttifakı Kilis Milletvekili Adayları Mehmet Akif Perker, M. Yavuz Yedilioğlu, İYİ Parti Kilis İl Başkan Vekili Yakup Öztürk, DEVA Partisi Kilis İl Başkanı Cuma Demir, Demokrat Parti Kilis İl Başkanı İbrahim Öziş ve partililer karşıladı.

TDP Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile beraberindeki heyet geldikleri Kilis’te Millet İttifakının Kilis İl Başkanları ve Milletvekili Adaylarının katılımı ile bir basın açıklaması yaptı.

Sarıgül yaptığı açıklamasında özetle şunları kaydetti.

‘’Yaşadığımız deprem felaketinin ardından Kilis’e geldim. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’ım ülkemize böyle acılar yaşatmasın. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kilis’te de işsizlik var, geçim sıkıntısı var, yoksulluk var. Kilis’te bu sorunların yanı sıra bir de Suriyeliler sorunu var. Kilis’te bulunan Suriyelilerin sayısı Türklerin sayısını geçmiş. Ekonomi ve ticaret Suriyelilerin eline geçmeye başlamış. Suriyeli nüfusu bir riskti, bu bölgede yaşanan deprem nedeniyle o risk bir tehdide dönmüştür.

Bölgenin bir Suriye bölgesi haline dönüşmesine izin vermememiz lazım. Bu mesele ülkemiz için bir beka meselesidir. Bu bölgeyi Suriye topraklarında gösteren haritalar unutulmamalıdır. Avrupa Suriyeli sığınmacıları Türkiye’ye zimmetledi kenara çekildi. Ülkeyi yönetenler de buna izin verdi. Türkiye, devlet aklı ve istişareyle yönetilmediği için Suriyeli akınını önleyemedik. Türkiye bu tek adam yönetimine son vermedikçe, Suriyeliler burada yaşamaya devam eder, Suriyeliler, Afganlılar gelmeye devam eder.

Türkiye 5 gün sonra buna karar verecektir. Suriyeli ve Afganlı akımı devam etsin mi etmesin mi? Tek adam yönetimi devam etsin mi etmesin mi? Tek adam yönetiminde, sayın Erdoğan atama yapıyor, vergi koyuyor, para harcıyor, ama hiçbir kuruma hesap vermiyor, sorumlu tutulmuyor. Böyle bir yönetim sistemi olmaz. Erdoğan da olsa olmaz, Kılıçdaroğlu da olsa olmaz, bu kadar yetki bir kişiye verilemez. Türkiye buna razı gelmez.

Türkiye, göstermelik bir demokrasiye razı olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olması, değiştirilemez maddeleri ve bölünmezliğinden yana olacaktır. Devlet bir kişiye değil demokrasiye ve hukuka dayanır, devletin bekası böyle sağlanır. Tarafsız Cumhurbaşkanı güçlü parlamento, bağımsız yargıyla sağlanır. Bu da demokratik parlamenter sistem demektir. Türkiye’yi parlamenter sisteme geçirecek olan sayın Kılıçdaroğlu’dur.

Kemal Kılıçdaroğlu, devletin hesabını kitabını toplar, iki yakamız bir araya gelir. Devlette israf ve masraf çok arttı. Gelirimiz giderimizi karşılayamıyor. Kılıçdaroğlu mütevazıdır, israfa son verir, gösteriş yapmaz, devletteki lüks araçları, uçakları satar, Adalete ve liyakate önem verir. Tarlada, fabrikada üretim kamuda dürüst yönetim diyen isim Kılıçdaroğlu’dur.

Millet kendi kendini yönetme hakkını kimseye devretmez. 28 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’ndan yana olacaktır.

Milleti kimse yenemez. Kimse seçmenin oyunu cebinde

sanarak toplama, çıkarma yapmasın. Kimse, kendileri nereye giderse seçmenin de oraya gideceğini zannetmesin. Hiç kimse en ufak bir endişeye,  umutsuzluğa kapılmasın. İsteyenler değil çalışanlar kazanır, çalışa çalışa kazanacağız. Uzun, kasvetli bir geceden güzel bir bahar sabahına kavuşacağız. Dünü ve bugünü unutacak, güzel yarınlar için çalışa çalışa kazanacağız. Güzel Türkiye’yi, huzur içinde yaşadığımız bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz, bu ülkeye huzuru getireceğiz,

bu ülkede israfı sonlandıracağız, liyakat sistemini yeniden getireceğiz. Kılıçdaroğlu’nun yönettiği Türkiye

güzel bir Türkiye olur’’ diye konuştu.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Caddesi üzerinde esnaf ziyareti yaparak hem hal hatır sorup hem de 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu için destek istediler.

Haber : Şükrü UNCUOĞLU

Kaynak: vizyonhavadis.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ