USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SPOR

Teknik Direktör, Kalafatoğlu İlk Yarıyı Değerlendirdi “Büyük Risk Aldık, Başardık”

Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulübü Teknik Direktörü Mustafa Kalafatoğlu yaptığı açıklamalarla ilk yarıyı değerlendirdi.

Teknik Direktör, Kalafatoğlu İlk Yarıyı Değerlendirdi  “Büyük Risk Aldık, Başardık”
24-12-2023 13:14
24-12-2023 13:16
SİİRT
Google News

İlk yarının ilk dört haftasında takımın bir galibiyet aldığını hatırlatan genç teknik direktör Kalafatoğlu; “İlk yarının ilk dört haftasından sonra katıldığımız takımda bir galibiyet alınmıştı ve 3 puanla son sırada yer alan bir takımın sorumluluğunu alarak aslında risk aldık. Kadro planlaması doğru yapılamamış bir takımda göreve başladık. Göreve başladıktan sonra takım içinde çok büyük sıkıntılar vardı. Yaptığımız ilk iş ekibimle birlikte takım içinde huzuru ve sevgiyi egemen kılmak oldu. Sağ olsun oyuncularım bizlere çok çabuk adapte oldu. Kısa zamanda aile ortamını oluşturarak futbolcularımın kaybolmuş olan özgüvenlerini tekrardan kazanmasını sağlayabildik. Teknik ekibim ve destek ekibimizle yaptığımız çalışmaları başkanlarımız Hıfzullah Canpolat ve Cangir Bayram’ın desteklemeleri başarımızın en temel nedeni olmuştur” dedi.

KALAFATOĞLU “HEDEFİMİZ PLAY-OFF”

İlk yarının bitmesinin ardından basına değerlendirmelerde bulunan Kalafatoğlu; “İlk devrenin kalan 10 maçında 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 14 puan toplayarak Play-Off potasının iki puan gerisinde yer alarak devreyi tamamladık. Özellikle alt yapımızla uyumlu bir şekilde çalışarak sezon başı alt yapıdan çıkan oyuncularımıza maçlarımızda süre vermeye başladık. Özellikle Yusuf Aslancı, Ahmet Keşli ve Zafer Gökhan aldıkları süreleri çok iyi değerlendirerek onlara olan güvenimizi boşa çıkarmadılar. Ayrıca 11 tane alt yapı oyuncumuzu da antrenmanlarımıza çıkararak onların motivasyonunu artırdık” dedi.

3 LİG HAKEMLERİN STAJ YAPACAĞI BİR LİG DEĞİLDİR

İlk devrede yaşanana sorunlardan bir tanesinin sahanın olmamasına değinen başarılı Teknik Direktör Mustafa Kalafatoğlu; “İlk devre yaşadığımız en önemli sorunlardan biri sahamızın bakımda olmasıydı, ikinci yarı sahamız yetişince seyircimizle bütünleşip daha arzulu bir oyun oynamak istiyoruz. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim maalesef TFF deki yönetim sorunu bizi çok etkilemekte acemi ve deneyimsiz hakemlerin 3. Lig maçlarında staj yaptırılması bizi çok zorlamaktadır. Hakemlerin yapmış olduğu bariz hatalar neticesinde en az 10 puan daha almamız gerekirken alamadık. Biz herkese eşit davranılmasını ve daha deneyimli hakemlerin maçlara atanmasını bekliyoruz. Verilen kararlar takımımızın canını yakmaktadır. Unutulmamalıdır ki TFF 3.lig profesyonel bir ligdir ve bu ligde kulüpler çok büyük harcama yapmaktadır, bu lig hakemlerin staj yapacağı bir lig değildir” dedi.

BAZI FUTBOLCULARIMIZ İLE YOLLARIMIZI AYIRDIK

İkinci yarının 1’inci etap kapımı Siirt’te başlattıklarını belirten Kafalatoğlu, Serdar Aydın, Metehan Ünal, Yağız Efe Zeybek ve Mehmet Ali Demir ile yollarını ayırdıklarını açıklayan Mustafa Kalafatoğlu; “İkinci devre hazırlıklarına son maçın hemen ardından 1.’nci Etap kampını Siirt’te başlatarak başlamış olduk. İlk yarıda yeterli verim alamadığımız 4 oyuncumuzdan İbrahim Serdar Aydın, Metehan Ünal, Yağız Efe Zeybek ve Mehmet Ali Demir ile yollarımızı ayırdık. Eksik olan mevkilere ve bu gönderdiğimiz arkadaşlarımızın yerine yapılacak transfer listemizi hazırlayarak yönetim kuruluna sunduk. Sportif direktörümüz ve yönetim kurulumuz bu transferleri gerçekleştirmek için var güçleri ile çalışmaktadırlar. Transfer listemiz de ismi olan oyuncuları alabilirsek ikinci yarı da sahamızın da açılmasıyla takımımızın çok daha güçlü bir takım olacağına inanıyoruz. İkinci yarı ilk etap kampını Siirt’te gerçekleştireceğiz, ikinci etap için 3 ocakta Antalya da toplanıp hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte yapacağımız transferler takıma büyük katkı verecekler diye düşünüyoruz.

Göreve başladığımız günden bugüne kadar olan süreçte özellikle teknik ekibime, destek ekipte tüm güçleri ilen görev ifa eden arkadaşlarıma, kulüp müdürümüze, her zaman desteğini hissettiğimiz sportif direktörümüz Çetin Akınay’a ve çok büyük bir sorumluluk alarak Siirt ilini tüm Türkiye’de temsil etme yükünü sırtlanan Başkanlarımız Cangir Bayram ve Hıfzullah Canpolat beylere sonsuz teşekkür ederim. Yapacağımız transferler neticesinde Tüm camia ve taraftarlarımız ile bütünleşirsek Siirt İl Özel İdaresi Spor kulübünü layık olduğu yerlere taşımaya çalışacağız. Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmaya gayret ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ