USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

TEKNOFEST’te Avcı Drone heyecanı başladı

Siirt'te 3 Eylül'e kadar devam edecek "TEKNOFEST dün üçüncü kategori ilon savaşan drone yarışmasıyla başlardı.

TEKNOFEST’te Avcı Drone heyecanı başladı
01-09-2026 12:26
SİİRT
Google News

Siirt'te 3 Eylül'e kadar devam edecek "TEKNOFEST dün üçüncü kategori ilon savaşan drone yarışmasıyla başlardı.

 Baykar yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında Siirt Havalimanı'nda düzenlenen "Savaşan İHA Yarışması" üçüncü kategorisi başladı. Alanda sergilenen Türkiye'nin milli savunma sanayisinin önemli ürünlerinden Bayraktar TB2, geçtiğimiz gün geldiği havalimanında ziyaretçiler ve yarışmacılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Geçtiğimiz gün ikinci 24-30 Ağustos'ta gerçekleştirilen yarışmada, en iyi tasarım ödülünü Sferon Havacılık ve Uzay Takımı, en iyi yapay zeka teknolojileri uygulamaları ödülünü YGM Arı Kovanı Takımı, en iyi sistem mimarisi ödülünü Elektrik ARGE SİHA Takımı, en iyi takım ruhu ödülünü Gazi Alkar İHA Takımı, en iyi kontrol ve güdüm yazılımı ödülünü Kapsül Kırlangıç Takımı, en özgün yazılım ödülünü Altek Takımı, en iyi arayüz yazılımı ödülünü İkarus UAV Takımı ve en iyi aerodinamik performans ödülünü Farabi GM Uçbeyler Takımı kazandı.

Siirt'te "TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması" kapsamında, 31 Ağustos-3 Eylül'de 163 yarışmacıdan oluşan 41 takımın katılımıyla "Savaşan İHA Avcı Drone Yarışması" kategorisinde müsabakalar yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ