USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

TEMAYÜL TAMAM

AK Parti Gaziantep’te Temayül Yoklaması tamamlandı. 1554 delegenin oy kullandığı Temayül Yoklamasında alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Geçmiş yılların aksine adayların temayül alanına girişine izin verilmedi, oy veren del

TEMAYÜL TAMAM
26-11-2023 19:00
Google News

AK Parti Gaziantep’te Temayül Yoklaması tamamlandı. 1554 delegenin oy kullandığı Temayül Yoklamasında alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Geçmiş yılların aksine adayların temayül alanına girişine izin verilmedi, oy veren delegelerin ise işlemin ardından alan dışına çıkarıldığı görüldü. Uygulama ile geçmiş yıllarda Temayüllerde yaşanan spekülasyonlara geçit verilmemesinin hedeflendiği öğrenildi.

TEMAYÜL TAMAMmask

+1

Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Gaziantep’te Temayül Yoklaması tamamlandı. 1554 delegenin oy kullandığı Temayül Yoklamasında alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Geçmiş yılların aksine adayların temayül alanına girişine izin verilmedi, oy veren delegelerin ise işlemin ardından alan dışına çıkarıldığı görüldü. Uygulama ile geçmiş yıllarda Temayüllerde yaşanan spekülasyonlara geçit verilmemesinin hedeflendiği öğrenildi. Öte yandan delegeler, mevcut belediye başkanları için hazırlanan anket ile başkanların başarı durumunu oylandı.

AK Parti’de 9 Kasım’da başlayan Belediye Başkan Aday Adaylık başvuruları 22 Kasım’da sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından geçtiğimiz Pazar günü yurt genelinde belediye başkan aday adayları için Temayül Yoklamasına yapıldı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARAASLAN, TEMAYÜLE KATILDI

Gaziantep’te de Karataş Kapalı Spor Salonu’nda Aday Adayları için Temayül Yoklaması düzenlendi. Temayül Yoklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan başkanlığındaki komisyonun gözetiminde gerçekleştirildi.

SPEKÜLASYONA GEÇİT YOK

Temayül Yoklamasında, geçen yılların aksine yoklama işlemleri sırasında aday adaylarının ve görevlilerin dışında kalan kişilerin temayül alanına girmesine izin verilmedi. Son olarak 14 Mayıs Seçimler öncesi Milletvekilleri Aday Adaylarının katılımıyla yapılan Temayül Yoklamasında bir ilçe teşkilatının aday adayı ile ilgili yaptığı spekülasyon gündem olmuştu.  Temayül alanında güvenlik sıkı tutulurken oy kullanan delegeler, işlemin ardından alan dışına çıkarıldı. Böylelikle hem temayülün güvenliği hem de yoğunlukların önüne geçilmiş oldu.

1554 DELEGE OY KULLANDI

Gaziantep’te 1554 delegenin oy kullandığını kaydeden Karaaslan, ‘’Kentimizde oy kullanan 1554 delege, en uzak noktasından kalkıp geliyor. Saat 16.00’da süreci tamamlayacağız.  Önümüzdeki Yerel Seçimlerin ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz’’ diyerek sözlerini noktaladı.

31 ADAY ADAYI İÇİN OY KULLANILDI

AK Parti Gaziantep’te Oğuzeli ve Büyükşehir dışında kalan 8 belediye başkanlığı için 31 isimi aday adaylık başvurusunda bulundu. En fazla aday adayının olduğu ilçeler ise Nurdağı, Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri oldu.

OĞUZELİ VE BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURAN OLMADI

AK Parti’de aday adaylık başvurularında öne çıkan nokta ise Büyükşehir Belediyesi ve Oğuzeli Belediyesi’nde oldu. GBB Başkanı Fatma Şahin’in onayı aldığı ve seçim startını verdiği iddialarının konuşulduğu partide, GBB Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapan oldu. Yine Cumhur İttifakı üyelerinden MHP’de olan Oğuzeli Belediye Başkanlığı için de başvuru yapılmadı.

SONUÇLAR GENEL MERKEZE GÖNDERİLDİ

1554 delegenin oy kullandığı E-Temayül, saat 16.00’da sona erdi. Genel Merkez Sistemlerine düşen E-Temayül Yoklaması sonuçları kamuoyu ile paylaşılmayacak, adayların belirlenmesinde kullanılacak.

81 İLDE EŞ ZAMANLI TEMAYÜL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Temayüle ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Karaaslan, ‘’Gaziantep’te gerçekleştirmekte olduğumuz Temayül Yoklamasının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. AK Parti açısından gelenekselleşmiş olan temayül yoklamalarımıza devam ediyoruz. Teşkilatımızın düşüncelerini aldığımız, eğilimlerini ölçtüğümüz, seçim sürecinin kriterlerinden biri olarak adlandıracağımız Temayül Yoklamasını önemsiyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak saat 10.00’da başlayıp 16.00’da bitireceğimiz yoklamamızı gerçekleştiriyoruz.’’

E-TEMAYÜL İLE İŞLEMLER HIZLANDI

Son iki seçimde işlemlerimizi E-Temayül olarak gerçekleştiriyoruz. Şu anda Gaziantep’te de görüldüğü üzere bilgisayarlarımız kuruldu. Herkesin kullanmış olduğu oylar, hazırlamış olduğumuz sistem ile Genel Merkeze aktarılacak. İnşallah Yoklamamız biter bitmez sonuçlar Genel Merkez sistemine düşecek. Dolayısıyla burada çok önemli bir hız kazanmış oluyoruz, eskiden çuvallarla toplanan, kağıtlara yazılan bir dönemi kapatarak AK Parti olarak bir yeniliğe de imza atmış bulunmaktayız. Çevreci bir yöntemle tonlarca kağıdın israfını önlemiş oluyoruz. AK Parti Belediyeciliği, 20 son yıldır girdiği tüm seçimlerde başarıyla çıktı.

GAZİANTEPLİ BELEDİYELERE ÖVGÜ

Gaziantep Belediyelerine övgüler yağdıran Karaaslan, ‘’Gaziantep, AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneklerini taşıyan şehrimizdir. Türkiye’ye örnek olacak nice proje Gaziantep’te hayata geçmiştir. Kadınlara, çocuklara, sosyal alanda ihtiyaç duyan kesimlere yeniliklerle, projelerle, oluşturulan alanlarla belediyeciliğin en güzel örneklerini bu şehirde görmek mümkündür. Biz belediyeciliğe bu yönüyle bakıyoruz. Gaziantep’te gerçekleştirilen Temayül Yoklaması, Genel Merkezin anket çalışmaları, bunların yanında Teşkilatın sahada sürekli yaptığı araştırmalar ve her şeyden önemlisi vatandaşların sesine kulak veren, onların ne dediğini önceleyen bu sürecin hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’

YENİ REKORA İMZA ATACAĞIZ

31 Mart Yerel Seçimlerinde yeni bir başarıya imza atacaklarını kaydeden Karaaslan, ‘’Türkiye genelinde 160 bin delegelerimiz oy kullanıyor, Gaziantep’te ise bu rakam 1554 oluyor. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bundan 21 yıl önce başlattığımız kutlu yürüyüşü taçlandırmak üzere, tıpkı 14 ve 28 Mayıs’ta olduğu gibi milletimizin teveccühü ile bize, ‘’yola devam’’ ve milletimizin güvenini göstermişsek, yine en doğu adayı seçmek, milletimizin sesine kulak vermek için yapılan çalışmaların Genel Başkanımızın ve seçici kurulumuzun değerlendirmesiyle en doğru adayların gösterilmesi ile vatandaşımızın tercihini AK Parti’den yana kullanacağına ve yeni bir rekor kıracağımıza inancımız tam.’’

  ANKETTE BAŞKANLARIN BAŞARISI SORULDU

Karaaslan Temayül Yoklamasında, mevcut belediye başkanları için de anket yapıldığını aktardı. Karaaslan, ‘’Mevcut Belediye Başkanlarımız ile ilgili sistem tanımlandı. İlçelerle ilgili oy kullanan delegelerimiz aynı zamanda Belediye Başkanları ile ilgili anketi de yanıtlıyor. O ankete vatandaşlarımızın yanıt veriyor. Ankette Belediye Başkanlarının başarısı ve önerileri alınıyor’’ dedi.

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ