USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

TOKİ’den Siirt’e 294 Konutluk Fırsat: Başvurular Başladı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 64 ilde toplam 20 bin konutun satışa sunulduğu açık satış kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında Siirt’te de toplam 294 konut vatandaşların başvurusuna açıldı.

TOKİ’den Siirt’e 294 Konutluk Fırsat: Başvurular Başladı
15-06-2026 12:17
SİİRT
Google News

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 64 ilde toplam 20 bin konutun satışa sunulduğu açık satış kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında Siirt’te de toplam 294 konut vatandaşların başvurusuna açıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un duyurduğu kampanya kapsamında satış süreci Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri aracılığıyla yürütülecek. Başvurular 15 Haziran – 17 Temmuz 2026 tarihleri arasında alınacak ve satışlar “başvuru önceliği” esasına göre gerçekleştirilecek.

Siirt’te satışa sunulan 294 konutun 218’i Merkez ilçede, 76’sı ise Tillo ilçesinde bulunuyor. Dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik hazırlanan projede kurasız açık satış yöntemi uygulanacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş bulunması ve kendisi ya da eşi adına kayıtlı bir konutunun olmaması gerekiyor. Ayrıca bir hane adına yalnızca bir konut satın alınabilecek.

TOKİ tarafından sunulan kampanyada vatandaşlara üç farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Konut bedelini peşin ödeyenlere yüzde 25 indirim uygulanırken, yüzde 50 peşinat verenlere yüzde 8 indirim ve 72 aya kadar vade imkânı sağlanıyor. Yüzde 25 peşinat ödeyip kalan yüzde 25’i bir yıl sonra yatırmayı tercih edenler ise 60 aya kadar vade avantajından yararlanabiliyor.

Konut fiyatlarının bulunduğu il ve daire tipine göre değişiklik gösterdiği kampanyada fiyatlar 2 milyon 100 bin liradan, aylık taksitler ise 18 bin liradan başlıyor.

Türkiye genelinde en fazla konutun Bursa, Ankara, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da satışa sunulduğu kampanyada, Siirt’teki 294 konutun da kentteki konut ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ