USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Siirt’te ulaşım ve altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"
23-09-2026 13:43
23-09-2026 15:49
SİİRT
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Siirt’te ulaşım ve altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Siirt’e son 24 yılda 62,6 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

 Bakan Uraloğlu, Siirt Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın açılış törenine katıldı. Kentteki temasları kapsamında Siirt Valiliğini ziyaret eden Uraloğlu, İl Koordinasyon Toplantısı’na da başkanlık etti.

 Uraloğlu’nun Siirt programındaki bir diğer durağı ise Siirt-Pervari Yolu şantiyesi oldu. Burada devam eden çalışmalar hakkında brifing alan Uraloğlu, ardından Siirt-Kurtalan Demiryolu şantiyesinde incelemelerde bulunarak proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 131 Kilometre Bölünmüş Yol

 Bakanlık verilerine göre Siirt’te son 24 yılda 131 kilometre bölünmüş yol tamamlandı. Kentin dijital altyapısının güçlendirilmesi amacıyla ise 2 bin 410 kilometre fiber ağ döşendi.

Bakanlığın yatırım programında yer alan önemli projelerden biri de Siirt-Kurtalan Demiryolu Projesi. Uraloğlu, demiryolu şantiyesinde proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da brifing aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ