USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

VALİYİ BEKLEYEN SORUNLAR

Valililer Kararnamesiyle Bilecik'ten Siirt Valiliğine atanan Dr. Kemal Kızılkaya'a hoş geldin diyor, ilimizin çözüm bekleyen önemli sorunlarını başlıklar halinde dikkatlerine sunuyoruz.

VALİYİ BEKLEYEN SORUNLAR
14-08-2023 13:30
14-08-2023 13:32
SİİRT
Google News

ŞEHİR IŞIKLANDIRILSIN

Geçen dönem Kayyım Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın yönetimince Cumhuriyet Caddesi Atatürk anıtı etrafından başlayarak Valilik konağına kadar (orta refüjde) ışıklandırma çalışması başlatmıştı. Halk arasında memnuniyetle karşılanan bu hizmetin Aydınlar Caddesi şehrin tüm orta refüjleri ile Hükümet Caddesi'ne (eski otogara) kadar devam ettirmesi bekleniyor.

ŞEHRİN SU SORUNUNA EL ATILMALI

Siirt merkez için projelendirilen HESKO isale hattı dönemin yöneticileri tarafından başta Şirvan, Tillo, Gökçebağ, Kurtalan,Kayabağlar ve Atabağı beldeleri ile HESKO isle hattı boyunca köy ve bahçelere su verilmesi. Bu nedenle şehir her yıl Temmuz- Ekim ayları kerbelayı yaşamak zorunda kalmaktadır. Alternatif çözümler üretilene kadar isale hattı boyunca çekilen köy, mezra, bağ ve bahçelerin denetlenmesi, boşa giden suyun şebekeye aktarılması.

KURUMLARDAKİ REHAVET

Kurumlarda ciddi bir rehavet var. Geçmiş dönemde bazı Valilerimiz tebdili kıyafet giyerek halkın arasına karıştığı gibi kurum denetimleri de yaparak bu rehavetin önüne geçmişti. Çalışmayan, işe gittiği halde verim veremeyen, proje üretemeyen kurumlardaki rehavetin önüne geçilmesi bekleniyor.

BANKAMATİKÇİLERE SON VERİLSİN

Bazı kurum ve kuruluşlarda çalışan bankamatik elemanların işe gitmeleri sağlanmalı çalışan ve toplumun vicdanı rahatlatılması bekleniyor.

TEŞVİKLER DENETLENMELİ

İlimizde birçok sektörde teşvike yönelik yapılan yatırımların denetlenmesi bekleniyor. Çünkü geçmişte devletten destek, hibe almasına rağmen birkaç yıl çalıştırdığı büyük işletmesini kapatanlar oldu. Kimseyi zan altında bırakmadan özellikle kamudan destek alan büyük yatırımların mercek altına alınmalı, sıkı denetimden geçmesi bekleniyor.

DÜZENLİ TOPLANTILAR YAPILMALI

İlimizde düzenli toplantılar yapılarak devletin yaptığı hizmetlerden kamuoyunun haberdar olması gerekiyor. Kamu ile halk arasında çok önemli bir köprü olan basınla düzenli toplantılar yapılarak hem ilimizde yapılanlar anlatılmalı hem sorunlar gazetecilerden dinlemelidir. Hatta Valiliğin düzenli "Halk Günleri" toplantıları ile bizzat sorunları muhatabından da dinlemesi isabetli olacak.

BELEDİYEYE ULAŞIM KOLAYLAŞMALI

Abartılı güvenlik önlemleri vatandaşlara itici geliyor. Etten duvar örülen güvenlik tedbirleri ile Belediye ile vatandaş arasına set çekilmemeli. Belediyeye ulaşımın kolaylaşması içi ön belediye girişi (Atatürk anıtı önü) de vatandaşlara açılmalı. Dileyen tüm vatandaşlar buradan Belediye Başkan Vekiline ve diğer birim müdürlerine rahat ulaşmalı, görüşmelidir.

SİİRT-KURTALAN YOLU

Yapımı yılan hikayesine dönen Siirt-Kurtalan yolu bir an önce bitirilmeli. Neredeyse 20 yılı bulan bu yolda devam eden çalışmalar vatandaşları bezdirdi. Yüzlerce sürücünün tepkisine rağmen yolun neden bitirilmediği, sorunun nereden kaynaklandığı tespit edilmeli ve Siirt'in yol sorunu tamamıyla gündemden düşmesi sağlanmalıdır.

HAVALİMANI CAZİP HALE GETİRİLMELİ

Geçmişin birkaç yöneticinin yaptığı hatayı bugün 320 bin nüfuslu Siirt çekiyor. Pist uçuşlara güvenli olmadığı gerekçesiyle seferleri iptal edilen veya pilotların inmek istemediği Siirt havalimanına el atılmalı. Geçmiş yıllarda teknik heyetten aldığımız bilgilere göre pistin sola kaydırılması (dağın pay pas edilmesi) ile uçakların güvenli hale gelebileceği terminal binasının tekrar modenize edilmesi bekleniyor.

MORFOLOJİ BİNASI YAPIMI

Siirt'te Tıp Fakültesi için yapılması planlanan morfoloji binası yıllardır yapılamıyor. Çeşitli nedenlerle ihalesi yapılmayan veya iptal edilen morfoloji binasının bir an önce yapılması ve Tıp Fakültesinin daha aktif olarak ilimize ve bölgemize hizmeti sağlanmalıdır. Bu konuda Siirt üniversitesi ile koordineli çalışmalar gerçekleştirilmelidir.

KAMU İNŞAATLARI DENETLENMELİ

İlimizde yapımı devam eden veya başka nedenlerle başlanamayan kamu inşaatların denetlenmesi bekleniyor, özellikle bu inşaatların kurallara uygun yapılıp yapılmadığı, zamanında teslim edilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca binaların depreme dayanıklılığı da kontrol edilmelidir.

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ

Güneş enerji sistemlerinin yaygınlaşması ve önerilmesi bekleniyor. Özellikle ülkenin içinde bulunduğu "enerji açığı" göz önünde bulundurularak, güneşin de bol olduğu ilimizde güneş ve rüzgara yönelik santrallerin kurulması hatta vatandaşların yapılarında kullanmalarının önünü açacak güneş enerji sistemlerinin devletin eliyle yaygınlaşması bekleniyor. Bu konuda kapsamlı projelere kamuoyu da destek veriyor.

ŞEHİR İMAR PLANI REVİZE EDİLMELİ

Şehir imar planının yeniden revize edilmesi bekleniyor. Bu noktada mahalli idareler başta olmak üzere çevre mühendisleri, şehir plancıları ve imar uzmanlarının da görüşleri alınarak çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi sağlanmalı ve yeni bir imar revizyonunun ilk adımı olarak kapsamlı bir çalışma başlatılması sağlanmalıdır.

PİYASALARIN DENETLENMESİ

Kentte halkın sağlığıyla oynayan işletmelerde hijyen ve fiyat etiketi denetimleri yapılmalıdır. Vatandaşların sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapması sağlanmalıdır. Düzenli denetimlerle esnaf da eksik ve hataları konusunda uyarılarak kendine çekidüzen vermeleri sağlanacak.

YAZIN CADDELER YIKANMALI

Kayyım belediye olması nedeniyle Siirt Belediyesinden daha fazla hizmet bekleyen vatandaşlar, özellikle yaz aylarında cadde ve kaldırımların yıkanmasını bekliyor. Temiz bir çevre için tüm cadde ve kaldırımlar her iki günde bir tazyikli su ile yıkanmalı, çöp konteynırları da düzenli olarak dezenfekte edilmelidir. Bu hizmetin yaz ayları boyunca devam etmesi bekleniyor.

Vali Kızılkaya'ya bir kez daha hoş geldiniz der yeni görevinde başarılar diliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mehmet
Mehmet 9 ay önce
1-kurtalan yolu biterse boşta kalacaklar olmazmı
2- eskidende denetim yapılıyordu hiç ceza alan yada kapatılan oldumu?
3- inşaatları denetleyen yapı denetim şirketleri varmı? var yapıyorlarmı yapmıyorlarmı bunlar denetleniyormu?
4-Bahçeleri kim denetleyecek oı cesaret varmı?
5-Havaalanına eski ymnetici ve siyasiler milyarlar harcadılar sözde büyük uçaklar inecekti nerde? neden isimleri yazmıyorsunuz
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ