USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Tuncer Bakırhan: "Siirt'i Her Platformda En İyi Şekilde Temsil Edeceğime Söz Veriyorum."

Gazetemiz "Sohbet Özel" programının konuğu olan eski Siirt Belediye Eş Başkanı ve Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Adayı Tuncer Bakırhan ile çay sohbetinde Siirt'in sorunlarını tartıştık.

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Tuncer Bakırhan: "Siirt'i Her Platformda En İyi Şekilde Temsil Edeceğime Söz Veriyorum."
05-05-2023 13:40
05-05-2023 14:10
SİİRT
Google News

Söyleşide, geçmişte yapılan Meyankökü fabrikası, Alçı ve Süt fabrikası ile Çinko izabe fabrikasının Siirt'in ekonomik ruhuna, yapısına uygun olmadığı, alınan onca teşviğe rağmen çalıştırılamadığını dile getiren Bakırhan, bunun yerine ham maddesi Siirt'te olan tarım ve hayvancılığı geliştirecek projelere ağırlık verilmesinin öncelikleri olacağını belirtti.

Türkiye'de hayvancılık alanında Van, Ağrı, Erzurum, Kars ve Muş'tan sonra en çok hayan sayısına sahip olan Siirt'in 8 yıl önceki resmi kayıtlara göre 1 milyon 200 bin küçükbaş hayvan ve 40 bin de büyükbaş hayvan varlığına dikkat çeken Bakırhan, "Bölgede tarım ve hayvancılığı geliştirecek adımlar daha rantabıl olacak. Organize Hayvancılık Entegre Projesi için gerekli adımlar atılacak." dedi.

"SİİRT KÜLTÜRÜNE YABANCI DEĞİLİM"

Geçmişte Siirt'te belediye başkanlığı görevinde bulunduğu ve milletvekili için de "Neden ısrarla Siirt'i tercih ediyorsunuz" yönündeki soruya Bakırhan, Siirt'in üç dilli kültürel enginliklere sahip bir kent olmasının tercihi olduğunu belirterek, "Ben de çok kimlikli ve çok kültürlü bir kentte büyüdüm. Dolayısıyla Siirt'in, Türkiye'nin genel ekonomik tablosunun çok gerisinde ama farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir kent olması benim tercihimdir. Siirtlileri seviyorum. Bu kentin bir huzura ihtiyacı var. Siyaset halkı çok gerdi, kamplaştırdı, Siirt kültürüne yabancı değilim. Çok kültürlü kimliğiyle önemli bir kent olan Siirt'e hizmet edebileceğime inanıyorum. Siirtliler de beni sevdi ve bağrına bastı."

"SİİRT'TE İRTİBAT BÜROSU KURACAĞIZ"

"Siirtlilerin kendilerini temsil eden ve sorunlarını dile getiren milletvekillerinin olmasını ister. HDP Milletvekilleri ise daha çok ülkenin sorunlarına odaklandığı için Siirt'in sorunlarını dile getirmede yetersiz kalıyor." yönündeki soruya Bakırhan, şunları söyledi:

"Emin olun buradan seçilecek arkadaşlarla Siirt'in vekili olacağız. Siirt'i ve Siirtlilerin sorunlarını dile getireceğiz. O beklentilere cevap vermeye çalışacağız. Siirt'i ve Siirtlileri her platformda en iyi şekilde temsil edeceğiz. Siirt'te bir milletvekili ofisi (irtibat bürosu) kuracağız. Bu ofis aracılığıyla tüm vatandaşlarımız, kimlik ve düşüncelerine bakılmadan, insanları ötekileştirip ayrım yapmadan sorunlarını rahat bir şekilde ifade edebilecek. Biz de bu sorunları meclis kürsüsünde güçlü bir şekilde dile getireceğiz. Bürokraside de tüm sorunlarının bizzat takipçisi olacağız. Hatta bizim ne yapacağımızı halkımız tek tek bilecek. Projelerimizi Siirt'in ortak aklıyla oluşturacağız. Ortak akıl ne diyorsa onu yapacağız. Emin olsunlar, korkmasınlar. Biz ötekileştirmeyeceğiz. Kardeşliği, barışı önceleyeceğiz. 21. Yüzyılda artık Siirt başta olmak üzere insanca yaşayabileceği bir Türkiye'yi el birliğiyle esnafıyla köylüsüyle çiftçisiyle, şehirlisi ile bürokrat ve basınıyla beraber yöneteceğiz."

"TÜRKİYE'DE SANDIĞA GÜVEN ORANI ÇOK YÜKSEKTİR"

Seçimlerin demokratik bir şekilde geçeceğine ve sandığa yansıyacak sonuçların herkes tarafından da kabul göreceğine inandığını dile getiren Bakırhan, şunları kaydetti:

"Türkiye'de sandığa güven oranı çok yüksektir. Türkiye'de sandıkla değişim yaşanabileceğine inanıyor. Demokratik bir zeminde baskının olmadığı, oyların sandıklara yansıdığı bir iradeyi hepimiz kabullenmeliyiz. Halk kimi isterse ona oy verir o da iş başına gelir. Bu demokrasinin bir kuralıdır. Sandığı 'siyasi darbe' olarak göstermek kutuplaştırmak doğru değildir. Kimseye de fayda vermez. Bu seçim kutuplaştıran ile birleştiren, bölen ile bütünleştirenlerin seçimi olacak. Sandık sonuçlarının kutsal olduğuna inanan bir partiyiz. Halkın doğru bir tercihte bulunacağına yürekten inanıyorum. Şimdiden ortaya çıkacak sandık sonuçlarını kabul etmeyen mantığı kabul etmiyoruz."

"BÜROKRASİ İLE KONUŞACAĞIZ"

Seçilmesi durumunda Siirt'in menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda tüm partilerle görüşebileceğini dile getiren Bakırhan, "Biz kimseyle dargın ve kırgın değiliz. Siirt için kiminle konuşmamız gerekirse konuşuruz. Yeter ki bizi ayrıştıracak bir parti olmasın. Siirt için bürokrasi ile konuşacağız, bütünleşeceğiz, birlikte ortak projelere odaklanacağız. Ortak projeler geliştireceğiz."

Siirtlilerdende destek beklediklerini dile getiren Bakırhan, Siirt'in kavganın merkezinde olmayacağını, siyasetin oluşturduğu algıyı kırmak istediklerini, seçilirse kesinlikle Siirtlilerin kimlik sorgulamadan "Bu Bizimdir" diyebileceği bir Siirt oluşturacaklarını ve ortak akılla hizmet yapacaklarını sözlerine kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ