GÜNDEM

15 Temmuz Coşkusu Yaşanacak

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Valilik koordinesinde gün boyu çeşitli anma programları düzenlenecek.

15 Temmuz Coşkusu Yaşanacak
13-07-2026 12:25
13-07-2026 12:26
SİİRT

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Valilik koordinesinde gün boyu çeşitli anma programları düzenlenecek. "İrade Bizim, Zafer Bizim" temasıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde şehitler rahmetle anılacak, gazilere minnet duyguları ifade edilecek.

Program kapsamında saat 11.00'de Garnizon Komutanlığı Şehitliği ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar okunacak, Vali Dr. Kemal Kızılkaya ile protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bırakacak. Aynı gün şehit ve gazi aileleri de ziyaret edilecek.

Akşam saat 20.30'da Türk Kızılayı İş Merkezi önünden başlayacak Demokrasi ve Millî Birlik Yürüyüşü, Mehteran Takımı eşliğinde Kızlar Tepesi Sosyal Tesisleri'nde sona erecek. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi gezilecek ve anı defteri imzalanacak.

Saat 21.15'te başlayacak ana programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı ekrana yansıtılacak, protokol konuşmaları yapılacak, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletileri ve dualar gerçekleştirilecek.

Program kapsamında ayrıca 15 Temmuz belgeseli, şiir dinletisi, mehteran konseri, sinevizyon gösterimi ve camilerden sela okunması gibi etkinlikler düzenlenecek. Anma programı, vatandaşlara yapılacak ikramlarla sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER