Siirt’te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, merkez ve ilçelerde bulunan 16 şehit mezarında bakım, onarım ve temizlik çalışması gerçekleştirildi.
Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şehit mezarlarının çevre düzenlemeleri yapılırken, kabirlerde bulunan Türk bayrakları da yenilendi.
19 Eylül Gaziler Günü öncesinde tamamlanan çalışmalarla şehit mezarlarının temiz ve düzenli hale getirilmesi sağlandı.
Çalışmalarda, şehitlerin hatıralarının yaşatılmasının yanı sıra şehit aileleri ve gazilere yönelik devlet desteğinin sürdürüleceği vurgulandı.
Valilik açıklamasında, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitler rahmet ve minnetle anılırken, gazilere sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileğinde bulunuldu.