Siirt genelinde etkili olan aşırı yağışların ardından oluşan zararların belirlenmesine yönelik hasar tespit çalışmaları aralıksız devam ediyor. Valilik öncülüğünde oluşturulan ekipler, hem merkezde hem de kırsal bölgelerde sahada incelemelerini sürdürüyor.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi’nin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, 10 araç ve 30 personel görev alıyor. TARSİM’e kayıtlı çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla TARSİM Bölge Müdürlüğü ile de irtibata geçildiği bildirildi.
İlçe İlçe Hasar Tablosu
Yapılan ilk tespitlere göre, sel ve toprak kaymaları birçok bölgede ciddi zarara yol açtı.
Merkezde Kayaboğaz ve Kalender köylerinde yaklaşık 300 dekar tarım arazisinde toprak kayması meydana gelirken, 40 üreticinin etkilendiği belirlendi.
Şirvan’da Demirkapı köyünde 90 arılı kovan zarar gördü. Kırtepe ve Fatih mahallelerinde 80-90 küçükbaş hayvan telef olurken, Suludere köyünde toprak kayması nedeniyle yol ulaşıma kapandı.
Kurtalan’da bir ambarda bulunan 10-15 ton buğday zarar görürken, 340 kanatlı ve 45-50 küçükbaş hayvanın telef olduğu tespit edildi.
Tillo ilçesinde ise Çınarlısu köyündeki fıstık işleme tesisi tamamen zarar gördü. Ayrıca tarım arazilerinde toprak kaymaları yaşanırken bazı köy yollarının da ulaşıma kapandığı bildirildi.
Eruh ve Pervari’de Bekleyiş Sürüyor
Eruh ve Pervari ilçelerinde de çok sayıda üreticinin selden etkilendiği belirtilirken, bu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının başlatılması bekleniyor.
Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli desteklerin sağlanacağını ifade etti.