POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beddua eden Hüda Kaya'da skandal savunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüse yakalandığı dönemde sosyal medya hesabından "Dilerim geçmiş olmasın" mesajı paylaşan HDP vekili Hüda Kaya kendisini, "Bırakın ben duygu dünyamda istediğimi ifade edebileyim..." sözleriyle savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beddua eden Hüda Kaya'da skandal savunma
13-03-2022 06:39

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından sosyal medya hesabından skandal bir paylaşıma imza atarak, "Dilerim geçmiş olmasın" ifadesini kullanmıştı.

HDP'li Hüda Kaya, katıldığı bir programda o paylaşımını neden sildiğini anlattı. "Covid olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan için attığınız düşünülen 'Dilerim geçmiş olmasın' tweet'ini neden sildiniz?" sorusuna yanıt veren Hüda Kaya, "Kesinlikle kendi irademle silmek istemedim. Eş genel başkanlarımızın, grup başkanvekillerimizin ricasını kırmamak için sildim." dedi.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİNİ SAVUNDU

Tepki çeken skandal sözlerini savunan Hüda Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların neye dua edeceklerini, neyi temenni edeceklerini, neyi hissedeceklerini insanlar bıraksın da özgür olsunlar. Ben yaratıcıdan ne isterim, ne talep ederim, iyilik mi isterim veya iyiliği hak edenlere iyilik etmek istemeyenlere başka bir şey mi dilerim... Bırakın ben duygu dünyamda istediğimi ifade edebileyim..."