TEKNOLOJİ

Deneyap Teknoloji Atölyesi açıldı

Siirt'te Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle yürütülen Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde 160 öğrenciye eğitim veriliyor.

Deneyap Teknoloji Atölyesi açıldı
02-12-2022 21:05
02-12-2022 21:08

Siirt Gençlik Merkezi'nde kurulan Deneyap Atölyelerinde e-sınav ve uygulama sınavlarında başarılı olan öğrenciler, robotik ve kodlama, tasarım ve üretim, ileri robotik, siber güvenlik, mobil uygulama, enerji teknolojileri ve havacılık ile uzay teknolojileri gibi alanlarda atölye çalışmalarına katılıyor.

Siirt Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri Koordinatörü Mehmet Zeki Tokgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, atölyenin hizmete girdiğini belirtti.

Eğitimlere katılan öğrencilerin iki aşamadan geçtiğini ifade eden Tokgöz, "Öğrencilerimiz 3 yıl sürecek atölye eğitimlerinde birçok alanda eğitim alacak. Bunların ilk iki yılı teorik ve uygulama eğitimleri, son yılı proje bazlı olacak. Çocuklar burada aldıkları eğitim sonucunda her biri teknoloji üretebilir vaziyete gelecek. Ülkemizin teknoloji üretimine öncü kuvvetler arasında olacaklar." diye konuştu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER