EKONOMİ

Entegre Fıstık Tesisinde Markalaşma Çalışmaları

Fistalora ve Siirt'ten markalarıyla ulusal, Anadolce markasıyla da uluslararası pazarda yer alan Siirt Entegre Fıstık İşleme tesisinde çalışmalar sürüyor.

Entegre Fıstık Tesisinde Markalaşma Çalışmaları
17-02-2024 20:29
17-02-2024 20:31
SİİRT

2017 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği'nin (AB) ortak yürüttüğü proje kapsamında 10 milyon avroya kurulan Valilik bünyesindeki Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi, yeni alınan makineler üretim sürecini hızlandırdı.

5 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Konu ile ilgili aldığımız bilgilere göre, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Romanya, Belçika ve Çin gibi ülkelerde de raflarda yerini alan fıstık, tesiste yapılan analizler ve modern makinelerle fıstıklar titizlikle işlenerek yüksek kalite standartlarında paketleniyor. Ayrıca, tesisin açık alanına kurulan güneş enerji santraliyle elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 90'ı sağlanıyor. Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Romanya, Belçika ve Çin gibi ülkelerde de raflarda yerini aldı.

Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan ve 30 kişinin istihdam edildiği tesisin, kendi enerjisini de ürettiği, fıstığın da tesiste el değemeden işlenerek paketlenip Türkiye'nin her yerine gönderiliyor.

Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi Müdürü Sinan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, günlük ortalama 20 ton fıstığın işlendiği tesiste Fistalora, Siirt'te ve Anadolce markalarıyla yurt içindeki marketlerin yanı sıra yurt dışında anlaşma yaptıkları ülkelerin raflarında satıldığını söyledi.

DÜNYANIN EN MODERN TESİSİ

Dünyanın en modern tesisleri arasında gösterilen entegre tesiste fıstıın el değemeden sofralara kadar geldiğini belirten Çelik, " İşlemlerin tamamlanması sonucu paketlenen ürünümüzü Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. El değemeden üretim yapılan tesiste gerekli tüm numuneler yapıldıktan sonra fıstık tüketiciyle buluşuyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER