YAŞAM

Kuvvetli Yağış Geliyor: Siirt’te Baraj Kapakları Açılıyor!

Siirt ve Çevresindeki Barajlarda Su Tahliye Süreci Devam Ediyor...

Kuvvetli Yağış Geliyor: Siirt’te Baraj Kapakları Açılıyor!
18-04-2026 20:06
18-04-2026 20:11
SİİRT
DSİ DİYARBAKIR 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU 
Bölgemizde gerçekleşen yoğun yağışlara bağlı olarak karların erimesi ve devam eden yağışlardan dolayı baraj rezervuarlarına yüksek su akımları gelmektedir.
Bölge Müdürlüğümüze ait sorumluluk sahamızda Devegeçidi, Ilısu, Ergani, Ambar, Başlar, Kuruçay, Pamukçay, Batman ve Garzan Barajlarında aktif olarak kontrollü tahliye (su bırakma) işlemi devam etmektedir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uyarılarca 18.04.2026 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren bölgemizde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli yağış beklenmektedir.
Bölge sorumluluk sahamızdaki Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki tüm barajlarda gerçekleşmesi beklenen yağışlara göre kontrollü tahliye (su bırakma) işlemi yapılabilecektir.
Gerçekleştirilecek tahliye işlemleri sırasında can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla, nehir yatakları ve dere kenarları çevresindeki yerleşim birimlerindeki yurttaşların yapılacak duyuruları dikkate alması, nehir yatağı içinde veya yakınında bulunan alanlarda (Ulaşım yolları, tarım arazileri, işletmeler, bağ-bahçe, baraka vb) tedbir alınması, tahliye dönemlerinde nehir yatağına girilmemesi ve su seviyesindeki ani yükselmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
DSİ DİYARBAKIR 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER