GÜNDEM

Mezopotamya Turizm Ve Gastronomi Fuarı, Bölgenin Kültürel Zenginlikleriyle Buluştu

2.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerini Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturdu.

Mezopotamya Turizm Ve Gastronomi Fuarı, Bölgenin Kültürel Zenginlikleriyle Buluştu
24-05-2024 15:50
24-05-2024 16:00
SİİRT

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve TURSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve bu yıl ki temasının “Turizmde Destansı Topraklar”  olduğu "2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı" ziyaretçilerine kapılarını açtı.

2.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na katılan Siirt Belediyesi Eş Başkanları Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi, fuarda bölgenin turistik potansiyelini ve gastronomi mirasını keşfetmek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunulduğunu ifade ettiler.

Eş Başkanlar Alağaş ve Kaysi, “2.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, bölgenin turizm potansiyelini artırmak ve kültürel mirasını tanıtmak için önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Mezopotamya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin odak noktası haline gelen bir etkinlik olan Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, ziyaretçilere bölgenin benzersiz lezzetleri ve tarihî mirası hakkında bilgi sunuyor. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Fuarın açılış töreninde, bölgenin tanınmış turizm destinasyonları ve yerel lezzetleri sergilendi. Mezopotamya'nın antik tarihine ev sahipliği yapmış olan yerlerin yanı sıra, yöresel yemekler ve geleneksel el sanatları da ön plana çıktı. Ziyaretçiler, bölgenin zengin kültürel dokusunu keşfetme şansı bularak, bölgenin yöresel şeflerinin sunumlarıyla yöresel mutfağın inceliklerini deneyimleyecek.

Fuarın bir diğer önemli yönü ise turizm sektöründe işbirliklerinin güçlendirilmesi oldu. Yerel işletmeler, seyahat acenteleri ve oteller, potansiyel iş ortaklarıyla bir araya gelerek gelecekteki turizm projeleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Bu sayede, bölgedeki turizm sektörünün daha da gelişmesine katkı sağlanması hedeflendi.

2.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23 - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerini Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak.

Fuarda, Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Sosyal Tesislerde kentte özgü yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER