
Daha önce Aydınlar Caddesi'nde bazı çayhaneler sandalyeleri dışarıya bırakarak geçici işgal ettikleri kaldırımlar, bugün Kooperatif Mahallesinde kafeler tarafından kalıcı işgal ediliyor.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarındaki mahalle ve ara sokaklarda başta olmak üzere kafe işleten bazı işletmeler, kendi mülkleri gibi gördükleri kaldırımları iş yerlerine dahil ederek kapatmalarına anlam verilemiyor. Gazetemize şikayette bulunan vatandaşlar, yetkililerin neden buna sessiz kalmasına tepki gösterdi. Gazetemize yapılan şikayetlerin başında gelen kaldırım işgallerine karşı vatandaşlar şunları kaydetti:
"Yetkililer neden bu tabloya sessiz. Her açılan kafe kaldırımları işgal ediliyor. Kooperatif mahallesinde kafeler bölgesi olarak adlandırılan hastane civarı, Gençlik merkezi civarındaki ana cadde ve ara sokaklarda yapılan inşaatlar artık kaldırımları da kapatarak özel mülkleri gibi görüyor. Son birkaç yıldır yaygınlaşan kaldırım işgalleri karşısında yayalar, caddeden gidip gelmek zorunda kalıyor. Hakka bazı kafeler kaldırımların tamamını da kapatarak bunları özel mülklerine ilave ediyor. "
BÖYLE DEVAM EDEMEZ
Böyle devam ederse beş yıl sonra yürüyecek kaldırım bulamayacaklarını belirten vatandaşlar, "Aydınlar caddesinde denetimlerle kaldırım sorunu çözülmez. Asıl işgalciler Kooparatif mahallesinde, Bahçelievler mahallesindeki bazı işletmeler yapıyor. Böyle devam eterse dün kaldırımları işgal edenler buldukları bu boşluktan bu kez caddeyi işgal edecekler. Biz de 5 yıl sonra yürüyecek kaldırım bulamayacağız." dedi.