EKONOMİ

KENGER BEREKETİ TEZGÂHLARDA

Siirt’te baharın etkisini göstermesiyle birlikte doğada kendiliğinden yetişen şifalı bitkilerden kenger, tezgâhlarda yerini almaya başladı.

KENGER BEREKETİ TEZGÂHLARDA
13-04-2026 12:27
13-04-2026 12:29
SİİRT

Siirt’te baharın etkisini göstermesiyle birlikte doğada kendiliğinden yetişen şifalı bitkilerden kenger, tezgâhlarda yerini almaya başladı. Özellikle Eruh ve Şirvan bölgelerinde toplanan kenger, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Dikenli yapısı nedeniyle toplanması oldukça zahmetli olan kenger, sabahın erken saatlerinde dağlık alanlara çıkan vatandaşlar tarafından büyük emekle toplanıyor. Toplanan ürünler, temizlenip ayıklandıktan sonra şehir merkezine getirilerek satışa sunuluyor.

Tablacılar, kengerin her yıl yalnızca kısa bir sezon boyunca tezgâhlarda yer aldığını belirterek, bu nedenle vatandaşların ürüne büyük talep gösterdiğini ifade ediyor.

Hem doğal yapısı hem de yöresel lezzetiyle dikkat çeken kenger, bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı olmayı sürdürüyor. Vatandaşlar ise hem sağlıklı olması hem de baharın habercisi olarak görülmesi nedeniyle kengeri sofralarından eksik etmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER