Toplantıda, İRAP kapsamında belirlenen 52 eylem planı ile il genelinde yürütülen afet risk azaltma çalışmaları değerlendirildi.
AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda, Siirt’in afet risklerini azaltmak amacıyla hayata geçirilen eylem planları hakkında detaylı bilgi paylaşıldı.
Vali Kızılkaya yaptığı değerlendirmede; afet risklerini azaltmak, önlemek ve olası etkilerini en aza indirmek için kurumlar arası iş birliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Hazırlanan risk azaltma eylem planlarının sahada titizlikle uygulanması ve sürecin yakından takip edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılkaya, afetlere karşı dirençli bir şehir inşa etmenin vatandaşların bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturulmasının büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Toplantı görüş ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Yunuz Emre Bozkurtoğlu, Acil Afet İl Müdürü Cahit Akkoyun, kurum müdürleri, STK ve özel sektör temsilcileri ile ile İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonu üyeleri katıldı.
