EKONOMİ

Siirt’te “18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” Çeşitli Etkinliklerle Anılacak

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle İlimizde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Siirt’te “18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü” Çeşitli Etkinliklerle Anılacak
16-03-2024 11:45
16-03-2024 11:49
SİİRT

Valilik Anma Komitesi tarafından hazırlanan programa göre, 18 Mart 2024 Pazartesi günü Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde Saat 10.00’da çelenklerin şehitliğe sunulmasından sonra, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak Valimiz Sayın Dr. Kemal Kızılkaya tarafından Şehitlik Anıtı Şeref Defterinin imzalanmasından sonra, İl Müftülüğünce görevlendirilecek bir din görevlisi tarafından şehitlerimiz için dua edilecek. İl Protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından şehitlerin kabirleri gezilerek, karanfil bırakılacak.

Törenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bölümünde ise, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, 3. Komando Tugay Komutanlığı’nda bir subay tarafından 18 Mart Şehitler Günü ile ilgili günün ve anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Çanakkale Zaferi’ni anlatan Oratoryo Gösterisi’nin ardından resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Valilik himayelerinde aynı gün Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu ziyaret edilecek.

Anma programı, Şehit Ailelerine ve Gazilere verilecek iftar yemeği ile sona erecektir.

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına bayrak ve Atatürk posterleri asılacak, Siirt Belediyesi tarafından Cadde ve kent meydanlarının bayraklarla süslenmesi sağlanacaktır.

SİİRT 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER