YAŞAM

Siirt’te Mat Triko Tekstil Fabrikası 10 Güne Kadar Açılıyor 

Siirt Valiliği, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) işbirliğinde yapılan Mat Triko tekstil fabrikası 10 güne kadar hizmet vermeye başlayacak.Mat Triko yetkilileri iş başvurusunda bulunan vatandaşlarla Siirt Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya geldi.

Siirt’te Mat Triko Tekstil Fabrikası 10 Güne Kadar Açılıyor 
26-03-2023 19:54
26-03-2023 19:55
SİİRT
10 güne kadar ilimizde başlayacak olan Tekstil Fabrikasında çalışacak personelle yapılan toplantıda bir araya gelen Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Demirhan yaptığı konuşmada, İstanbul’a yaklaşık 4 yıl önce bir heyetle giderek Siirtli ünlü ve seçkin tekstil fabrikalarını gezdiklerini ve bu firmalarımızı ilimize yatırım yapmaya davet ettiklerini ve bugün bunun meyvesini gördüklerini söyledi. 
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığına getirildikten sonra İstanbul’da bulunan Siirtli tekstil firmalarını ziyaret ederek yatırım çağrısında bulunan Kadir Demirhan, bugün Siirt Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen Tekstil Fabrikasının açılacak olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti. Davetimize icap eden Mat Triko yetkilisi Sedat Mat’a teşekkür eden Demirhan, Mat Trikonun bayramdan önce faaliyete başlayacağını ve ilk etapta 80 ile 100 kişi çalştıracaklarını zamanla sayının artacağını söyledi. 
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Abdulkadir Demirhan, “İlimizin kalkınması, işsizlik oranının düşürülmesi için Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Odamız öncülüğünde açılacak olan Mat Trikonun ilimize hayırlı uğurlu olmasını diledi. Mat Triko yetkilisi Sedat Mat yaptığı konuşmada; ilk etapta 100 kişi ile başlayacaklarını, istedğimiz verimi alırsak 400 kişilik bir fabrika daha açacaklarını söyledi. İstanbul’daki fabrikalarında yılda 2,5 Milyon adet ürün ürettiklerini ve ilimizde açacakları fabrikanın pilot fabrika olacağını belirtti.
 Çalışacak personellerin asgari ücret alacağını kimse asgari ücretin altında ve sigortasız çalışmayacağını ve yıllık izinlerin olcağını belirten Mat, İstanbul’daki fabrikalarında 3 Bin kişinin çalıştığını, ilimizde çalışacak personellerden işine saygılı ve işe verim katmalarını verim almadığımız kişiler ile yolları ayırıp yeni personelelerin alınacağını söyledi. Sedat Mat, Birçok ilden fabrika kurmaları konusunda teklif gelmesine rağmen, kendi memleketlerini tercih ederek kendi insanlarına iş istihdamı sağladıklarını söyledi. Her eve bir asgari ücret girecek, hep beraber çalışacağız, fabrikaya adapte olacağız. Burada yapacağınız ürünlerle gurur duyacaksınız. Herkes bu işyerine adapte olacak, sahip çıkacak 100 kişinin yıllık maliyetinin 1 milyonun üzerinde olduğunu belirtti. İlk etapta daha önce tekstil atölyelerinde çalışmış olanlara öncelik verileceğini belirten Sedat Mat,diğer işe alacakları personellere 15 gün eğitim verileceğini ve eğitim ardından üretime başlayacaklarını söyledi. Bayram sonrası tam kapasite çalışmayı düşündüklerini belirten Sedat Mat, Triko mesleğinin çok özel bir meslek olduğunu ifade ederek, işi öğrendikten sonra İstanbul gibi büyükşehirlerde bir doktor bir mühendis kadar maaş alabileceklerini ve triko mesleğini iyi öğrenmelerini söyledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER