GÜNDEM

Siirt'te "Türk Mutfağı Haftası" Etkinliği Panel Ve Fotoğraf Sergisinin Açılışı İle Başladı

Siirt Valiliği himayelerinde "Türk Mutfağı Haftası" kutlama etkinlikleri kapsamında "Siirt Gastronomi Paneli" ve "Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapıldı.

Siirt'te "Türk Mutfağı Haftası" Etkinliği Panel Ve Fotoğraf Sergisinin Açılışı İle Başladı
22-05-2024 09:37
22-05-2024 09:40
SİİRT

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Siirt Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Siirt Gastronomi Paneli" ve "Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapıldı.

Panelde açılış konuşması yapan Vali Kızılkaya, "Siirt ilimiz farklı kültür ve medeniyetlerin derin izlerini taşımakla birlikte, eşsiz doğa güzelliklerinin yanı sıra coğrafi işaret ile tescillenen Büryan kebabı, Siirt Kitel’i, Perde Pilavı, yöresel tatlı ve çorbaları ve daha nice yöresel lezzetlere sahip, çok zengin bir mutfağa ev sahipliği yapmaktadır." dedi.

Vali Kızılkaya, "Siirt'imizin orijinal, benzersiz, kendine has özelikleri bulunan birbirinden lezzetli tescilli tatlarını Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri ile geleceğe taşıyarak, turizme kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Siirt'in tüm gastronomi değerlerinin bir marka haline dönüştürülmesi yönünde Valilik olarak her türlü desteğin verildiğini belirten Vali Kızılkaya, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Gastronomi ve Yemek Yarışmalarında Türkiye finallerinde birincilik ödülünü alan 'Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti."

Panel sonunda Vali Kızılkaya, kentin tescilli yöresel ürünlerinin yer aldığı fotoğraf sergisini gezerek inceledi.

İl Tarım Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programa, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Hanımefendi Nurten Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekilli Mervan Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Türk Mutfağı Haftası kutlu olsun!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER