YAŞAM

Tanık, Kızılay aracılığıyla Türkiye-Orta Asya ilişkilerini geliştiriyor

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi hemşehrimiz Yener Tanık, 'Türki Cumhuriyetleri'nde Kızılay'ın gönüllülük çalışmalarını bizzat öncülük edip, Orta Asya ilişkilerini geliştiriyor.

Tanık, Kızılay aracılığıyla Türkiye-Orta Asya ilişkilerini geliştiriyor
04-04-2024 19:56
04-04-2024 20:00
SİİRT
Tanık, önümüzdeki günlerde, Türk Kızılay 2024 yılı Ramazan programı çalışmaları kapsamında Kırgızistan Bişkek'te ve yakınındaki ilçelere gerçekleştirilen faaliyetlere katıldı, 1000 gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.
Beraberinde Türk Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Burak Kelemençe ve Genç Kızılay Siirt İl Başkanı Muhammed Osman Tatlav ile 2 gündür Kırgızistan'da bulunan Tanık, programının ilk günde Kırgızistan Kızılay Merkezinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi. Ardından hane ziyaretleri yaparak ihtiyaç sahibi kimselere erzak yardımlarında bulunduk. İlk günün akşamında Issık Gölde bir medresede İftar Programı organize ederek günü tamamladı.
Kırgızistan'da ikinci günümüzde ise; evi yanan 6 çocuklu bir aileyi ziyaret edip, kendilerine 2000 dolar nakdi yardımda bulunan heyet, bir diğer durağı da Ahıska Türkleriydi. 
İhtiyaç sahibi ailelere misafir olup, ihtiyaçlarını gideren Kızılay heyeti, ikinci günümüzün akşamında ise Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Ethem Şah beyin davetiyle, ailesinin de bulunduğu iftar sofrasına konuk oldu.
Tanık, amaçlarının dünyanın her yerinde olduğu gibi Kırgızistan'da da Türk Kızılay'ın varlığını, desteğini, muhabbetini hissettirmek olduğunu aktardı.
Tanık, "Kırgızistan'da muhtaç kimselerin ve Ahıska Türklerimizin yalnız olmadıklarını, bizlerin her koşulda onların yanında olduğumuzu gösterebilmek. İki ülke arasındaki birlik, beraberlik ve dirliğimizi perçinlemek niyetiyle yaptığımız bu çalışmaların; hafızalardan silinmemesi adına bir vefa örneği sergilemesi maksadındayız. Geçen sene yaşadığımız deprem felaketinde bizi yalnız bırakmayan Kırgızistan halkına vefa borcumuzu ödeyip, görevimizi tamamlayıp, Türkiye'ye döndük. Kırgızistan'da 1000 aileye gıda ulaşmasına vesile olan bağışcılarımızdan Allah razı olsun."dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER