YAŞAM

Tillo'da gün batımı ve baraj manzarası keyfi

Sıcaklıkların 38 dereceyi gösterdiği kent merkezinden kaçan vatandaşlar, Tillo ilçesinde serin havada gün batımı ve baraj manzarasının keyfini çıkarıyor.

Tillo'da gün batımı ve baraj manzarası keyfi
09-07-2026 12:53
09-07-2026 12:54
SİİRT

Hafta içi günübirlik Tillo’ya giden aileler, kale bölgesinde piknik yaparak serin havanın tadını çıkarıyor. Akşam saatlerinde ise tepe noktasına çıkan vatandaşlar, bir yanda gün batımını, diğer yanda Botan Vadisi, Alkumru Baraj Göleti ve bölgedeki dağlık alanlarda yer alan köylerin eşsiz manzarasını izliyor.

 Tillo Kale bölgesinin son yıllarda yoğun ilgi gördüğünü belirten vatandaşlar, özellikle ikindi saatlerinden sonra bölgeye gelenlerin arttığını ifade ediyor. Ailelerin kamelya veya sandalyelerini getirerek kurdukları alanlarda serinleyip vakit geçirdiği belirtiliyor.

 Giriş ücretinin 80 TL olduğu bölgede, vatandaşlardan çevre temizliğine daha fazla dikkat etmeleri bekleniyor. Ziyaretçilerin çöplerini yanlarında götürmeleri ya da belirlenen çöp kutularına atmaları konusunda duyarlı olmaları isteniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER