EĞİTİM

Tillo’da taşımalı eğitim belirsizliği sürüyor

Siirt’in Tillo ilçesinde yaşayan ve ortaöğretim eğitimlerini şehir merkezinde sürdüren öğrenciler, taşımalı eğitim uygulamasının durdurulması nedeniyle ciddi mağduriyet yaşıyor.

Tillo’da taşımalı eğitim belirsizliği sürüyor
08-12-2025 15:51
08-12-2025 15:53
SİİRT
Veliler, bir süredir devam eden belirsizlikten dolayı hem tedirgin hem de tepkili. 
Geçtiğimiz yıllara kadar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen taşımalı eğitim kapsamında Tillo’dan Siirt merkezdeki okullara düzenli olarak öğrenci taşınıyordu. Ancak iddiaya göre, İl ve Tillo ilçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün geçen yıl aldığı bir kararla Tillo ilçesi taşıma kapsamı dışında bırakıldı. Bu kararın gerekçesi velilere açıklanmadığı gibi, yeni eğitim dönemi yaklaşmasına rağmen sorun hâlâ çözüme kavuşturulmadı.
Tillo’da ortaöğretim kurumu bulunmaması nedeniyle çocuklarını merkezde okutmak zorunda kalan veliler, ulaşım sorununun öğrencilerin eğitimini doğrudan etkilediğini belirtiyor. Ulaşım masraflarının aileleri zorladığını, çocukların ise okula gidip gelmekte büyük güçlük çektiğini ifade ediyorlar.
Velilere göre, yetkililerin bu konuda duyarsız davranması öğrencilerin motivasyonunu düşürürken, eğitimde aksamalara da neden oluyor. Belirsizliğin sürmesi ise yeni eğitim yılında aynı sorunların tekrar yaşanacağı endişesini artırıyor.
Öğrenci velileri, ilgililere seslenerek taşımalı eğitimin yeniden başlatılmasını ve sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesini talep ediyor. “Çocuklarımızın eğitimi aksıyor, her gün yıpranıyoruz. Bu belirsizlik artık sona ermeli” diyen veliler, yetkililerden acil açıklama ve çözüm bekliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER