TEKNOLOJİ

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu Gaziantep’te canlı izlenecek: İşte yeri ve saati

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için geri sayım başladı. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu Gaziantep’te canlı izlenecek. İşte yeri ve saati…

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu Gaziantep’te canlı izlenecek: İşte yeri ve saati
18-01-2024 14:24

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu için geri sayım başladı. Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğu, Gaziantep’te Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde canlı izlenecek.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece 00.49’da uzaya fırlatılacak.

 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece Türkiye saatiyle 00.49’da Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nden canlı olarak izlenebilecek.

Ax 3 Mürettebatı-1

Ax 3 Mürettebatı-1 Milli Uzay Programı'nın ilk insanlı uzay misyonu kapsamında Türk astronot Alper Gezeravcı ile birlikte İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotların da görev alacağı bu tarihi yolculuğa şahit olmak isteyen vatandaşlar için Burç kavşağındaki Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nin kapıları açık olacak.

Bilim merkezinde fırlatma öncesi, 20.00’dan itibaren bilim filmleri gösterimi, tanıtım belgeselleri, söyleşi ve bilgi yarışması gibi bir dizi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER