GÜNDEM

Vali Kızılkaya’nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Vali Kemal Kızılkaya 19 Mayıs Atatütk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Kızılkaya’nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
18-05-2024 20:10
18-05-2024 20:11
SİİRT

Vali Kızılkaya Mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 105’ci yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır.

105 yıldır ilk günkü aşk ve heyecanla yanan bu meşale, millet hafızamıza kazınmış, şanlı tarihimize yazılmıştır.

Sevgili Gençler;

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatacak olan en büyük güvencemiz sizlersiniz.

Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, istiklal ve istikbalimize, milli değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha mutlu ve müreffeh bir geleceğe taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.

1919’da yakılan meşaleyi bugün Siirt ve ülkemizin her köşesinde taşıyan gençlerimiz, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağının da teminatıdır.

Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.

Bu duygularla,  başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor,  bütün Siirtli hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sevgiyle kucaklıyorum.”

Dr. Kemal KIZILKAYA

Siirt Valisi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER