GÜNDEM

Vatandaş Soruyor: Çinko Tesisi Ne Oldu?

Siirt'te yakın zaman önce görkemli törenle hizmete açılan ve her ne kadar çalışıyor görünüyorsa bile Çinko İzabe Tesisine ne zaman işçi alınacağı merak ediliyor.

Vatandaş Soruyor: Çinko Tesisi Ne Oldu?
19-04-2023 12:44
19-04-2023 12:45
SİİRT
Enerji maliyetleri gerekçe gösterilerek işçileri 2 ay ücretsiz izne ayıran işletmenin, istihdam sağlaması beklenirken bunca süredir ses çıkarmaması vatandaşları üzüyor.
Konu ile ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, çinko tesisinin akıbetini sorgulayarak; "Eğer bu süreçte işçi alınmayacaksa daha sonra alınacağına ihtimal vermiyoruz." dedi.
Fabrikanın tamamlanmasıyla 5 bin ile 7 bin 500 dolayında kişinin istihdam edileceği sözünü hatırlatan vatandaşlar, şunları aktardı:
"Firmanın yönetim kurulu başkanının gazetelere boy boy verdiği röportajında Siirt'te 5 bin ile 7 bin 500 dolayında kişinin çalıştıracağını söylemişti. Fabrika bitti tesiste çalışan 50 dolayında bile değil. Önce enerji maliyetleri gerekçe gösterilerek işçiler ücretsiz izne gönderen firma 2 ay sonra tam kapasite faaliyete gireceğini söylemesine rağmen aradan 9 ay geçti. Seçim döneminde işçi alınmayacaksa seçim sonrası alınacağını tahmin etmiyoruz."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER