GÜNDEM

Vatandaştan Siirt Belediyesine “Düğün Salonu” Çağrısı

Siirt'te düğün maliyetlerinin her geçen gün artması, evlilik hazırlığındaki gençleri ve ailelerini ekonomik açıdan zorlarken, vatandaşlar Siirt Belediyesinden ücretsiz veya düşük maliyetli düğün salonu hizmeti sunulmasını istiyor.

Vatandaştan Siirt Belediyesine “Düğün Salonu” Çağrısı
13-08-2026 11:38
13-08-2026 11:39
SİİRT

Siirt'te düğün maliyetlerinin her geçen gün artması, evlilik hazırlığındaki gençleri ve ailelerini ekonomik açıdan zorlarken, vatandaşlar Siirt Belediyesinden ücretsiz veya düşük maliyetli düğün salonu hizmeti sunulmasını istiyor.

Gazetemiz Sonsöz'ün görüştüğü çok sayıda vatandaş, düğün organizasyonlarının aile bütçeleri üzerindeki yükünün giderek arttığına dikkat çekerek, bazı ilçe belediyelerinin ilçelerinde düğün salonları kurarak vatandaşlara hizmet sunduğunu belirtti. Vatandaşlar, Siirt Belediyesinin de benzer bir uygulamayı hayata geçirmesini talep etti.

Ücretsiz ya da çok düşük ücretli düğün salonu hizmetinin özellikle ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde gençlere önemli bir destek sağlayacağını belirten vatandaşlar, evlilik sürecinde karşılaşılan yüksek maliyetlerin gençlerin ve ailelerinin bütçesini zorladığını ifade etti.

Bölgede birçok belediyenin vatandaşlara ücretsiz veya uygun fiyatlı düğün salonu hizmeti sunduğunu hatırlatan vatandaşlar, Siirt'te benzer bir uygulamanın bulunmamasını eleştirdi. Devlet tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edildiğini anımsatan vatandaşlar, buna rağmen düğün organizasyonlarının aileler için ciddi bir ekonomik yük oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Vatandaşlar, kentte düğün salonu ücretlerinin gecelik 100 bin liraya kadar çıktığını, açık hava düğün alanlarında ise iki gecelik organizasyonların 150-160 bin lirayı bulabildiğini belirtti. Sanatçı, yemek, fotoğraf, kamera ve diğer organizasyon giderlerinin de eklenmesiyle bir düğünün toplam maliyetinin 300 bin liraya kadar çıkabildiğini ifade eden vatandaşlar, belediyenin uygun maliyetli düğün salonu hizmeti sunmasının ailelere önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bazı vatandaşlar ise daha önce kullanılan ancak son dönemde kapatılan bazı sabit semt pazarlarının, gerekli düzenlemeler yapılarak düğün salonu veya çok amaçlı etkinlik alanı olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Vatandaşlar, Siirt Belediyesinin gençlerin evlilik sürecindeki ekonomik yükünü azaltacak bu yönde bir çalışma başlatmasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER