Eğitim Sen Siirt Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Dayanışma Pikniği’nin üçüncüsü, Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan Ayngebire Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi. Yoğun geçen eğitim-öğretim yılının ardından düzenlenen etkinlikte üyeler ve aileleri bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi.
Siirt merkez ve ilçelerden yüzlerce Eğitim Sen üyesinin katıldığı piknik programı için sabahın erken saatlerinde Eğitim Sen Siirt Şube binası önünde toplanan katılımcılar, araçlarla Ayngebire Piknik Alanı’na hareket etti.
Sabah kahvaltısının ardından bölgenin eşsiz doğasını gezen katılımcılar, daha sonra müzik eşliğinde halaylar çekerek dayanışma ve birlik ruhunu yaşattı. Program kapsamında üyeler tarafından hazırlanan, anadilde farkındalık oluşturmayı amaçlayan Kürtçe atasözleri, deyimler ve bilmecelerden oluşan etkinlikler de büyük ilgi gördü.
Öğle yemeğinin ardından devam eden programda üyeler şarkılar ve stranlar seslendirdi. Gün boyunca süren etkinlik, akşam saatlerine kadar devam eden halaylarla sona erdi.
Eğitim Sen Siirt Şube Eş Başkanı Selahattin Talu, geleneksel hale gelen dayanışma pikniğinin üçüncüsünü gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere ve katılım sağlayan tüm üyelere teşekkür etti.