USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

HÜDA PAR belediye başkan adaylarını açıkladı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katıldığı ve halkın da yoğun ilgi gösterdiği aday tanıtım toplantısında, HÜDA PAR’ın Gaziantep Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

HÜDA PAR belediye başkan adaylarını açıkladı
10-02-2024 12:09
Google News

31 Mart 2024'te yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine kendi logo ve adaylarıyla katılacak olan HÜDA PAR, Gaziantep Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Yerel seçim çalışmalarını hızlandıran HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli ilçelerinin yanı sıra Yavuzeli, Araban, Nizip, Karkamış, Nurdağı ile İslahiye ilçe belediye başkan adaylarını düzenlediği Aday Tanıtım Toplantısı’nda açıkladı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, adaylarını Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadele dolayısıyla 8 Şubat 1921 yılında TBMM tarafından Antep’e “Gazi” ünvanı verilişinin 103’üncü yıl dönümünde tanıttı.

“Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet” ve “Bizimle Olur” sloganıyla 31 Mart yerel seçim startını veren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’na halk yoğun ilgi gösterdi.

Salonun tıklım tıklım dolduğu programda HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Belediye Başkan Adayları büyük bir coşku ile karşılandı.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Şehitkamil İlçe Başkanı Ekrem Kaplan, Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya, ilçe belediye başkanları ve partililer tarafından karşılanan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun salona girmesiyle salonda coşku doruğa çıktı.

Binlerce kişinin katıldığı programda büyük bir coşku yaşanırken, HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları üyeleri HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu güllerle, küçük çocuklar ise çiçeklerle karşıladı.

Hafız Ahmet Durmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Özlem Ajans Sanatçısı Mahfuz Aktekin, parti marşları seslendirdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, her zaman gündemlerinin ilk sırasında Filistin'in yer aldığını ifade etti.

“Gündemimizin ilk sırasında her zaman Gazze var”

Çok üzün bir süredir dünyanın gündeminde Aksa Tufa’nının ve Filistin’de yaşanan vahşetin olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu katliamlar ortaya koymuş oldukları vahşet, yaptıkları soykırım tüm dünyanın gündeminde. Elbette bizim de gündemimizde ki en üst sırada yerini korumaya devam ediyor. Keşke bu vahşet bu dereceye varmasaydı. Keşke bu kadar uzun sürmeseydi. Keşke bugüne kadar yaptıklarımız yeterli olsaydı ve bu vahşeti durdurabilseydik. Fakat maalesef bugün günde kadar özelikle İslam dünyasının kendisinden beklenen tepkiyi, reaksiyonu, kendisinden beklenen pratiği ortaya koyamaması nedeniyle vahşet ve katliamlar devam ediyor. Enkaz altındakilerle birlikte yaralı ve şehit sayısı belki 17 bini bile geçmiştir.” dedi.

“Aksa Tufanı batının gerçek yüzünü bize gösterdi”

Siyonist işgal rejimine her şartta, her türlü siyasi, askeri ve mali desteği veren batının da bu soykırımın suç ortağı olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Bu suçlular elbette sadece Gazze’de kan döken, sadece Gazze’deki mazlumların, bebeklerin, kadınların ve belli bükülmüş ihtiyarların üzerine tonluk bombalar atan siyonist katil sürüsü değil. Onlara her şartta, her türlü siyasi, askeri, mali desteği veren batıda bu soykırımın suç ortağıdır. İnşallah bir gün gelecek bütün bu suçlular hak ettikleri cezayla karşılaşacaklar. Ağız, söz ve fiil birliği içerisinde batılı yönetimlerin pek çoğu kayıtsız şartsız bir şekilde siyonist vahşet çetesini desteklemeye devam ediyorlar. Aksa Tufanı batının gerçek yüzünü bize gösterdi. Aslında medeni olmadıklarını, insan hakları derken sadece kendilerinin amaçları doğrultusunda kullandıkları bir aparat olduğunu, bir söylemden ibaret olduğunu gördük. Kendileri gibi saymadıkları insanlar doğuranınken, parçalanırken insan haklarının onlar için hiçbir kıymeti olmadıklarını gördük. İnsanlık adına bu güne kadar pazarlamaya çalıştıkları bütün o kavramlarının içinin boş olduğunu gördük. Aksa Tufa’nı bir ışık tutu ve o çirkin yüzleri, sahtekarlıkları bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı.

Aksa Tufanı’nın aynı zamanda bir ayna olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Gazze bir ayna oldu ve İslam ümmetine de o ayna tutuldu. Ne halde olduğumuzu, ne kadar zayıf düşürüldüğümüzü, İslam ümmetinin başındaki idarecilerin ne halde olduğunu yakinen görmüş olduk. Bu idarecilerin bir kısmı ihanet içerisindeler. Timsah gözyaşları döküyorlar. Bazıları üzülüyormuş gibi yapıp aslında siyonist rejime ellerinden gelen her türlü desteği veriyorlar. Bazıları destek vermeseler bile suskun kalıyorlar. Gazze’deki katliam yokmuş gibi bir tavır içerisinde hayatlarını rutin bir şekilde sürdürüyorlar. Bazılarının da içi yanıyor, bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, ya güçleri yok ya da yaptıkları yetersiz kalıyor. O katil sürüsü güçlü olduğu için bunları yapmıyor. Asıl mesele arkasında Amerika gibi süper güçlerin olması da değil. Asıl cesaretlerinin kaynağı bizim parçalanmışlığımız, dağınıklığımız, meseleye yeterince sahip çıkmayışımız, eften püften, incir kabuğunu doldurmayacak sebeplerle birbirimizle kavga etmemizden dolayıdır.” şeklinde konuştu.

Gazze’deki vahşete dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Gazze için yardımlar toplandı, Mısır’a gönderildi. 10 binlerce kamyon dolusu yardım malzemesi bekliyor ama Gazze’de kardeşlerimiz açlık, susuzluk ve açlık çekiyor. İçecek temiz su bulamıyorlar. Bin bir güçlükle gönderilebilen bazı gıda malzemelerini alabilmek için insanlar kuyruklara giriyor ve daha bir kısmına sıra gelmeden o gıdalar bitiyor. Hastalar ilaçsızlıktan dolayı hayatlarını kaybediyorlar. Ameliyat olması gereken küçücük çocuklar ve bebekler uzuvları kesilirken narkoz verilemiyor. Uyuşturulmadan elleri, ayakları ve bacakları kesiliyor. Halimiz bu iken yardım malzemeleri Mısır tarafında bekliyor. Diğer İslam ülkelerinin yöneticilerine sorsanız, ‘biz yapmamız gerekeni yaptık ama Mısır yardımları göndermiyor’ diyorlar. Mısır’a soruyorsunuz, ‘bizimle ilgili bir problem yok israil müsaade etmiyor’ diyor. Zillete bakar mısınız? Gazze şeridine Mısır’dan doğrudan doğruya açılan bir kapı, sınırın öbür tarafında Gazze’li kardeşlerimiz var ama Mısır yönetimi siyonist israilin müsaade etmediğini bu nedenle o yardımları Gazze tarafına geçiremediğini söylüyor. Onlar bu bahanelerin arkasına saklanırken 55 ülkenin tamamı, bütün İslam ülkeleri bu birkaç cümlenin arkasında saklanıp, ‘biz elimizden gelen her şeyi yaptık fakat durduramadık’ diyorlar. Defalarca çağrıda bulunduk. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; hiçbir Müslüman, İslam ülkesi, hatta ‘insanım’ diyen hiç kimse bu vahşetler, katliamlar ve soykırımlar devam ederken hiçbir şey olmamış gibi syonist işgal rejimiyle ilişkilerini, ticaretini sürdürmek yakışmaz.” dedi.

Yapıcıoğlu, kazanacakları belediyelerle Filistin'deki belediyeleri kardeş yapacaklarını ve böylelikle o bölgelere yardım edeceklerini de dile getirdi.

Konuşmasının devamında 31 Martta gerçekleştirilecek yerel seçimlere değinen Yapıcıoğlu, siyasetteki pratiklerinin daha görünür hale gelmesi gerektiğini belirterek, yerel seçimlerin de bunun için bir fırsat olduğunu söyledi.

Yapıcıoğlu, “Siyaset ve muhalefet anlayışımız, tarzımız, siyasetten beklentilerimiz, siyasete yüklediğimiz anlam, ortaya koymaya çalıştığımız pratik sanırım bu 11 yıla aşkın süre içerisinde vatandaşlarımızın önemli bir kısmı tarafından görüldü. Bu pratiğin görülmesi için daha görünür hale gelmemiz gerekiyor. Bu önümüzdeki yerel seçimler bunun için bir fırsattır. 31 Mart yerel seçimleri HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışıyla bu milletin tanışma zamanı olsun. HÜDA PAR’ın idaresine geçen belediyelerde, insan merkezli, adalet hedefli ve hizmet odaklı belediyecilik nasıl yapılır inşallah dost düşman herkese gösterebileceğiz.” diye konuştu.

“Adalet inancımızın bize yüklediği bir sorumluluktur, mutlak bir emirdir.” Diyen Yapıcıoğlu, “Her şart altında, her mekanda ve herekse karşı adil olmak mecburiyetimiz vardır. Birilerinin yaptığı gibi bu dünyayı ya da bu dünyada sahip olduğumuz makamları, servetleri kendi mülkümüz olarak görmüyoruz. Mülkün sahibi Allah’tır ve bizler emanetçiyiz. Bu memleket bu milletin vatanıdır. Bu memleketi idare etmek emanet olarak kime verilirse verilsin o kişi bir emanetçidir. Görev ne olursa olsun, ister parlamentoda, ister bakanlık makamında, ister cumhurbaşkanlığı makamında isterse yerel yönetimlerde ya da atanma suretiyle bir vazife olsun, bunların hepsi emanettir. Bizim sahip olduğunu zannettiğimiz servetimiz bile bize emanettir. Biz emanetçi olduğumuzu unutmadan ve meşru daire içerisinde kalarak emanet olduğu bilinciyle ancak sahiplenebiliriz ve ‘emaneti ehline veriniz’ diyoruz. Ehil kişi sadece o işi becerebilen, yapabilen değil, aynı zamanda emanet olduğu bilinciyle de hareket edebilendir. Eğer siz çok iyi bir yönetim ortaya koyabileceğinizi düşündüğünüz kişi o makamın kendine emanet olduğunu değil, kendisine mülk olduğunu zannediyorsa, eğer belediyenin parasını, gelirini, kaynaklarını kendisine emanet edilen halkın malı değil, kendisinin şahsi işlerinde kullanabileceği bir mülk olduğunu düşünüyorsa oradan sizin beklediğiniz iyi, hayırlı ve adaletli bir yönetim çıkmaz. O yüzden emanet bilinciyle hareket eden, adaletten kendi aleyhine bile olsa milim şaşmayacak olan ve sadece Allah’ın huzurunda eğilen ahiret bilinci olan, Allah’tan korkanlara emaneti teslim ediniz ki memleket huzur bulsun. Memleket gerçek bir hizmetle tanışsın.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR belediyeciliğinde adam kayırma olmayacaktır”

Emanet bilinciyle hareket eden kadroların iş başına geldiklerinde, onların idare ettiği belediyelerde asla israf ve yolsuzluğun olmayacağını belirten Yapıcıoğlu, şunları dile getirdi:

“İnşallah hür kadroların yönettiği belediyelerde milletin malı son kuruşuna kadar millete hizmet için harcanacak. HÜDA PAR’lı hiçbir belediye başkanı belediyenin parasını kendi reklamı için kullanmaz. Kendi partisinin reklamı içinde kullanmayacak. Eğer bir HÜDA PAR’lı gerçekten HÜDA PAR’ın iyi tanınmasını istiyorsa yapacağı şey milletin malını son kuruşuna kadar millete hizmet için harcamaktır. Herkes ‘işte HÜDA PAR yaparsa böyle yapar. İşte HÜDA PAR milletin malını çarçur etmez, israf yapmaz, sağa sola yedirmez, kendi kursağından da bir lokma haram geçmez ve millet hizmet görür’ diyecek. HÜDA PAR belediyeciliğinde adam kayırma olmayacaktır. HÜDA PAR belediye yönetimini alırsa o belediye yönetiminde ki kişi kendi makamını veya yetkisini kullanarak hiç kimseye zerre miktarında haksızlık yapmayı aklından bile inşallah geçirmeyecek. Az laf, çok iş inşallah bizimle olacak. İnşallah güvenli şehirler bizimle olacak. Emanete riayet bizimle olacak. İnsanların zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak kadar suyu biz vatandaşa ücretsiz vereceğiz. İsrafın önüne geçebilmek adına o belirlenecek olan miktarın üzerinde ki suyun ücretini ona göre belirleyeceğiz ki su sıkıntısının baş gösterdiği bu zamanlarda ücretsizdir diye vatandaşlarımız suyu israf etmesin. Sadece kendimiz değil vatandaşında israf etmemesi için gerekli her türlü tedbiri alacağız.”

“Belediyelerimizde gençlerimiz için evlilik fonu kurulacak”

HÜDA PAR yönetiminde sosyal belediyecilik öne çıkacağını ifade eden Yapıcıoğlu, “Biz şuna inanıyoruz ki, bir belde de bir tek insan açlıktan ölürse o beldenin halkının tamamı bundan sorumludur. Ama öncelikle o beldenin idarecisi bundan sorumludur. Dolayısıyla inşallah HÜDA PAR belediyeciliğinde sosyal belediyecilik anlayışı gereği hiç kimse aç kalmayacak. Rant değil, hizmet siyaseti pratik olarak ortaya konulacak. Bizim uzun zamandır hükümete bir çağrımız vardı; gençleri evlendirmek için bir fon oluşturulmasıydı. Şimdi de inşallah belediyelerimizde gençlerimiz için evlilik fonu kurulacak. inşallah bundan sonra HÜDA PAR belediyeciliği pratiğe geçerse daha sık duyacağınız ve pratiğini de göreceğiniz kavramlar olacak.”

“Elif gibi dimdik adamlar sadece Allah’ın huzurunda eğilirler”

Birilerinin sürekli HÜDA PAR aleyhine iftira ve yalanlarla dolu kara propaganda yaptığını belirten Yapıcıoğlu, “Bazı siyasi zevatlar sabah, öğle, akşam HÜDA PAR’ı dillerine dolayarak, HÜDA PAR aleyhine kara propaganda yaparak, HÜDA PAR’ın ismini memleketin dört bir tarafına taşıdılar. Onlara belki bu yönüyle bir teşekkür borçluyuz. Ama maalesef HÜDA PAR ile ilgili yapmış oldukları propaganda hep kara propagandaydı. Hep iftira ve yalanlarla doluydu. Buna rağmen onların bu açıklamalarından sonra insanlar merak edip, parti programımızı internetten indirip okudular. Okuyanlar bunun bir medeniyet projesi olduğunu görmüşlerdir. Ama bunu okumamış olanlar, sadece o kara propagandaya inanlar, parti programımızın renginden rahatsız olanların iftiralarının peşine takılanlar, şu an bizi yeterince tanımıyor olabilir. Bazıları da maalesef onların cümleleriyle bizi tanıyor olabilir. Şimdi bu kara propagandayı etkisiz hale getirmek, o hakikati biran önce gün yüzüne çıkarıp insanlara göstermek için her bir dava arkadaşıma çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Kapı kapı dolaşıp, her bir vatandaşımızın gönlüne dokunup, HÜDA PAR’ın meselelere yaklaşımını, siyaset anlayışını, belediyecilik anlayışının ne olduğunu vatandaşlara anlatıp bu davayı büyüteceğiz. Bu sancağı biraz daha yükseklere taşıyacağız. Bize tepeden bakanlara inanmış yüreklerin, kenetlenmiş az bir topluluğun neler başarabileceğini göstermeye var mısınız? Önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde bize tepeden bakanların nasıl büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını Allah’ın izniyle herkese göstereceğiz. Elif gibi dimdik adamlar sadece Allah’ın huzurunda eğilirler.”

Yapıcıoğlu, Gaziantep’te halkın teveccühüne mazhar olacak adaylarla yola çıktıklarını sözlerine ekledi.

4'ü büyükşehir, 4'ü il, 38'i de ilçe olmak üzere 46 belediye başkan adayını daha açıklayan Yapıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir, Şehitkamil, Şahinbey, Oğuzeli, Yavuzeli, Araban, Nizip, Karkamış, Nurdağı ve İslahiye belediye başkan adaylarını tanıttı.

HÜDA PAR’ın Gaziantep’teki belediye başkan adayları şöyle:

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat

Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Karakurt

Şahinbey Belediye Başkan Adayı Orhan Harat

Oğuzeli Belediye Başkan Adayı Adil Kök

Yavuzeli Belediye Başkan Adayı Kenan Yüksek

Nizip Belediye Başkan Adayı Bayram Çakar

Karkamış Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Kılıçparlar

Nurdağı Belediye Başkan Adayı Sait Cihangir

Araban Belediye Başkan Adayı Ahmet Görgel

İslahiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ