USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

VALİ KIZILKYA, İLK İLÇE ZİYARETİNİ PERVARİ’YE YAPTI

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, ilçe ziyaretleri programı kapsamında, Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Pervari ilçesine bağlı Yazlıca (Herekol) dağı eteklerinde bulunan Doğan, Yapraktepe (Yapraktepe/Güzelbağ Mezrası) Düğüncüler, Söğütönü ve Gökbudak köylerini ziyaret etti.

VALİ KIZILKYA, İLK İLÇE ZİYARETİNİ PERVARİ’YE YAPTI
21-09-2023 10:21
21-09-2023 10:24
SİİRT
Google News

Günün ilk ışıklarıyla Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Doğan Köyü/ Şehit J. Uzm. Çvş. Ercan Özcan üs bölgesini ve Bekirtepe üs bölgesinde Kahraman Mehmetçikleri ziyaret etti.

Yazlıca (Herokol) Dağı,  Besta Dereler, Mansur Deresi ve Körkandil bölgelerini havadan inceleyerek, askeri yetkililerden bilgi alan Vali Kızılkaya, “Aziz Milletimizin huzur ve güvenliğini tesis etmek için gece-gündüz fedakârca görev yapan kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terör örgütüne karşı mücadelemiz, azim, kararlık ve inançla devam edecektir. ”dedi.

Vali Kızılkaya beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen ile birlikte daha sonra Doğan Köyü Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı İlkokulu, Aile Sağlık Merkezi ve Doğan Köyü Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret etti.

DOĞAN KÖYÜNÜN SORUNLARINI VATANDAŞLARDAN DİNLEDİ

Doğan köyü Taziye Evi’nde köy sakinleri ile bir araya gelen Vali Kızılkaya, Vatandaşlarla bir süre sohbet etti.  Köyün sorun, talep ve beklentilerini dinledi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Vali Kızılkaya, "Doğan köyünün,  terörle mücadelede bölücü terör örgütüne karşı kahramanca mücadele verdiğini hatırlatarak, köyün sorunları ve müşterek ihtiyaçlarının bütçe imkânları dâhilinde değerlendirileceğini belirtti.

DOĞAN KÖYÜNDE GAZİ SIDDIK BULUT’UN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Kızılkaya, Pervari/Doğan Köyü kırsalında 9 Haziran 2021 tarihinde PKK'lı teröristlerin üs bölgesine uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği hain saldırıda yaralanarak, Gazi olan güvenlik korucusu Sıddık Bulut’un ailesini ve yakınlarını ziyaret etti.

Bulut ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Kızılkaya aile bireyleri ile bir süre sohbet etti. Taleplerini dinledi.

Gaziler Günü münasebetiyle İçişleri Bakanlığımızca Ankara’da misafir edilen Gazi Sıddık Bulut ile telefonla görüşen Vali Kızılkaya, Gazimizin Akülü Sandalye talebinin karşılandığını belirterek, Gazi Sıddık Bulut’u küçük kızıyla telefonla görüştürdü.

PERVARİ-DOĞAN KÖY YOLUNU İNCELEDİ

Vali Kızılkaya daha sonra Doğan-Pervari karayolu inşaatında denetim ve incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Vali Kızılkaya, “Yol yapım çalışmaları devam eden Doğan-Pervari karayolunun alt yapı çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu ve en kısa sürede asfaltlama çalışmalarına başlanacağını ayrıca Karayolları ağına alınan Pervari-Çemikari -Doğan Güvenlik yolunun da asfaltlanma planlamasının yapıldığını belitti.

Vali Kızılkaya, ulaşım yatırımlarının bir an önce tamamlanması için yetkililere talimat verdi.

Vali Kızılkaya ve beraberindekiler daha sonra Yaprektepe köyü köye bağlı Güzelbağ Mezrası, Düğüncüler, Söğütönü ve Gökbudak köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Köy sakinlerinden köylerin taleplerini dinleyen Vali Kızılkaya Köy okullarını da ziyaret etti.

Okul idarecileri ve öğretmenlerle görüşen Vali Kızılkaya sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Okulun sorun ve taleplerini yetkililere not aldırdı.

Vali Kızılkaya, Siirt'in Pervari ilçesine 7 kilometre uzaklıkta Yukarıbalcılar köyünde makamı bulunan ve cennetle müjdelenen on Sahabi'den biri olan 'Abdurrahman Bin Avf' hazretlerinin türbesinde de incelemelerde bulundu.

Türbe restorasyonu, Cami, çevre ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgi alan Vali Kızılkaya 'Abdurrahman Bin Avf' hazretlerinin makamının bulunduğu Yukarıbalcılar köyümüz gelecekte önemli bir inanç merkezine ev sahipliği yapacaktır.” dedi.

İLÇEDE ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Vali Kızılkaya daha sonra Pervari ilçe merkezine geçerek, İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti.

İlçede yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam Ahmet Güldüren ’den bilgi alan Vali Kızılkaya, ilçenin kültürel simgelerinden biri olan Çınaraltı’nda esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, kendileri ile bir süre sohbet etti. Esnaflara bol ve bereketli kazançlar diledi.

Pervari ilçe merkezi ve bağlı köylerinde incelemelerini tamamlayan Vali Kızılkaya daha sonra Siirt’e döndü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ