SİÜ Tıp Fakültesi'nin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı intörn eğitim programı açılış ve oryantasyon programı, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Programın açılış konuşmasını Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi ve öğrenci temsilcisi Tuna Balkan yaptı.
Ardından, Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Başkoordinatörü ve Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Deniz Balsak konuşmasında, "Bugüne kadar öğrenci olarak, hocalarınıza karşı sorumluluklarınızı başarıyla yerine getirdiniz; bilgi edinimi ve değerlendirme süreçleriyle sürekli gelişim sağladınız. Ancak artık hastanede deneyimli hekimlerin gözetiminde, öğrendiğiniz tüm hekimlik becerilerini ve mesleki davranışları uygulayarak daha büyük sorumluluklar alacaksınız. Hekimlik eğitiminizin son yılında, sağlık ekibinin ayrılmaz bir parçası olarak etkin bir rol üstleneceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum." dedi.
Daha sonra Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Çağdaş Kaynak intörn progrmı ile ilgili bilgiler aktardı ve intörn eğitim sürecini anlatan konuşmasında "İntörnlük eğitimi ülkemizde yaklaşık 60 yıl önce Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından başlatılmış olup, lisans eğitimi ve stajyer hekimlik süreçlerinden farklılıklar göstermektedir. İntörn hekimlerimizden, klinik tanı koyma, acil müdahale yapabilme gibi becerileri geliştirmeleri beklenmektedir. Bu süreçte, intörn hekimlerimizin hekimlik mesleğinde ekip lideri olma becerilerini geliştirmeleri ve diğer sağlık çalışanlarının görev ve sorumluluklarını öğrenmeleri gerekmektedir. Bizler de bu süreçte intörn hekimlerimizin bağımsız hekimler olarak hazır bulunmalarına destek olacağız. 1 Temmuz 2024 ile 30 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılacak olan intörn eğitim-öğretim dönemi ile ilgili genel bilgiler şu şekildedir: 21 kişilik öğrenci grubumuzu 4'erli ve 3'erli olmak üzere 6 gruba ayırdık. Staj grupları sırasıyla Acil Tıp, Çocuk Sağlığı, Aile Hekimliği ve Halk Sağlığı, Dâhiliye, Kadın Doğum ve Genel Cerrahi ile Kardiyoloji ve Seçmeli Bloklarından oluşmaktadır. Her anabilim dalında en az 2 sorumlu hocamız bulunmakta olup, intörnler bu hocaların gözetiminde staj eğitimini tamamlayacaklardır. Halk Sağlığı ve Aile Hekimliği stajında yer alan intörnlerimiz, belirlenmiş Aile ve Toplum Sağlığı merkezlerinde görev yapacaklardır. Eğitim-öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini temenni eder, tüm intörnlerimize başarılar dilerim." dedi.
Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür yaptığı konuşmada öğrencilerimize başarılar dileyerek, mesleklerinin sorumluluklarından bahsetti.
Program, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın, intörn doktorlara yönelik motivasyon ve tavsiyeler içeren konuşmaları ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, “Geleceğin doktorları ile bir araya gelmekten dolayı mutluyum ve biliyorum ki öğrencilerimiz de Siirt Üniversitende olmaktan dolayı mutlular. Siirt Üniversitesi uygulamaya önem veren bir üniversitedir. Diğer tüm birimlerimizde de olduğu gibi tıp alanında da öncü uygulamalar yapmak için çalışmaktadır. Bunu da güçlü akademik kadromuz ve parlak öğrencilerimizle yakaladığımız sinerji ile yapmaktayız. Tıp Fakültesi Morfoloji binasının temellerini de yakın zamanda attık ve en kısa sürede yeni Tıp Fakültesi binamız ile tıp eğitimine daha donanımlı bir şekilde devam edeceğiz. Geleceğin doktorları olarak sizler akademisyen hocalarımızın öncülüğünde bakanlık ve üniversite imkânlarını kullanmaktasınız. Burada aldığınız bilgiler ile insanlara hayat verecek, dertlerine derman olacaksınız. Hipokrat; ‘Tıp bir sanattır’, ‘ Hem de ondan insan sevgisinin kopamadığı çok zor bir sanat’ denmiştir. Hekimliğin bir meslek değil bir yaşam şekli olduğunu asla unutmayın.” dedi.
Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.